Τουλάχιστον επτά νεκροί από επίθεση καμικάζι στην Τρίπολη (video)

Μια ομάδα μαχητών, η οποία περιλάμβανε τουλάχιστον δύο καμικάζι βομβιστές, εισέβαλε σήμερα στην έδρα της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής στην Τρίπολη, σκοτώνοντας τουλάχιστον επτά ανθρώπους και βάζοντας φωτιά στο κτίριο, δήλωσε o εκπρόσωπος.

Δυνάμεις ασφαλείας έδωσαν μάχη με τους επιτιθέμενους για τον έλεγχο του κτιρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος Χάλεντ Όμαρ. Στα θύματα περιλαμβάνονται τρεις εργαζόμενοι της επιτροπής και τέσσερα μέλη των τοπικών δυνάμεων ασφαλείας, πρόσθεσε.

«Είδα ο ίδιος δύο καμικάζι βομβιστές … φώναζαν Αλλάχου Άκμπαρ (Ο Θεός είναι ο πιο μεγάλος)», δήλωσε προσθέτοντας ότι είδε στο έδαφος ανθρώπινα μέλη που ανήκαν στους βομβιστές.

«Ένας καμικάζι βομβιστής ανατινάχθηκε μέσα στην επιτροπή και οι άλλοι έβαλαν φωτιά σ’ ένα τμήμα του κτιρίου».

«Εμείς (το προσωπικό) βρισκόμαστε τώρα έξω από το κτίριο ενώ οι άνθρωποι της ασφάλειας αντιμετωπίζουν το επεισόδιο».

Φωτογραφίες σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από τα γραφεία της Λιβυκής Εκλογικής Επιτροπής, που βρίσκονται στη συνοικία Γουτ αλ-Σάαλ, δυτικά του κέντρου της Τρίπολης.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Η εκλογική επιτροπή ενέγραφε στους καταλόγους της ψηφοφόρους ενόψει των νέων εκλογών που ο ΟΗΕ ελπίζει ότι θα μπορέσουν να διεξαχθούν στη Λιβύη πριν από το τέλος του χρόνου.

Χάος επικρατεί στη χώρα μετά τον εμφύλιο πόλεμο του 2011 που είχε αποτέλεσμα την ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι από αντάρτες μαχητές που υποστηρίζονταν από αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ.

Δύο αρχές διεκδικούν την εξουσία στη Λιβύη: από τη μια πλευρά η κυβέρνηση εθνικής ενότητας, που αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα και έχει την έδρα της στην Τρίπολη, από την άλλη, μια αρχή που ασκεί την εξουσία της στην ανατολική Λιβύη, με την υποστήριξη του ισχυρού και αμφιλεγόμενου στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.


Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…