Τουλάχιστον 10 νεκροί και 73 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου στη βορειοδυτική Τουρκία

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν σήμερα κατά τον εκτροχιασμό επιβατικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Τεκιρντάγκ της βορειοδυτικής Τουρκίας, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας.

5b424bd61dc524124a8b45d2

Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι ο εκτροχιασμός του τραίνου σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση.

Το τραίνο μετέφερε 362 επιβάτες και ερχόταν από το Καπίκουλε, στα βουλγαρικά σύνορα, με προορισμό την Κωνσταντινούπολη όταν έξι από τα βαγόνια του εκτροχιάστηκαν. Περισσότερα από 100 ασθενοφόρα έχουν φθάσει στο σημείο του δυστυχήματος, σύμφωνα με το TRT Haber.

“Μια προαστιακή αμαξοστοιχία είχε ένα ατύχημα … που οφείλετο σε εκτροχιασμό. Δυστυχώς έχουμε νεκρούς και τραυματίες”, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο τοπικός κυβερνήτης της επαρχίας Τεκιρντάγκ, που βρίσκεται περίπου 120 χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, απέδωσε τον εκτροχιασμό στη σφοδρή βροχόπτωση και στις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή. “Τα ελικόπτερα-ασθενοφόρα που διαθέτουμε έφτασαν στην περιοχή. Πολλοί από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν από το σημείο του δυστυχήματος”, δήλωσε ο Μεχμέτ Τζεϊλάν.

Σφοδρή βροχόπτωση και κατολίσθηση τα αίτια του δυστυχήματος

Ο εκτροχιασμός του τραίνου στη βορειοδυτική Τουρκία, από τον οποίο δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν, σημειώθηκε έπειτα από σφοδρή βροχόπτωση και μια κατολίσθηση, μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα επικαλούμενα αξιωματούχους.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειχναν αρκετά βαγόνια να έχουν ανατραπεί και μέλη των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών να περπατούν για να φτάσουν στο σημείο του δυστυχήματος.

Ένας επιζών, περπατώντας κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής μακριά από το σημείο του δυστυχήματος, δήλωσε στο δίκτυο CNN Turk ότι είδε πολύ περισσότερα από 10 πτώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, ο εκτροχιασμός της προαστιακής αμαξοστοιχίας σημειώθηκε έπειτα από μια κατολίσθηση. “Δυστυχώς έχουμε θύματα”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…