To τουίτερ «βλέπει» #λοκντάουν: «Ο Πέτσας είπε ότι είναι εκτός συζήτησης, άρα θα γίνει πολύ σύντομα»

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση στις επίσημες τοποθετήσεις της τονίζει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown

lockdown gd1d72ea00 1920

Μπορεί η κυβέρνηση να πασχίζει να πείσει επισήμως ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου λοκντάουν, ωστόσο, όπως φαίνεται οι πολίτες έχουν πάρει απόφαση ότι το οριζόντιο κλείσιμο είναι πλέον μονόδρομος. 

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από το γεγονός ότι για πολλές ώρες σήμερα το hashtag #λοκντάουν βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ελληνικού τουίτερ, με τους χρήστες να δείχνουν ότι ήδη προετοιμάζονται για ένα νέο κλείσιμο.

Τα σχόλια στο twitter είναι ενδεικτικά.

Όλα αυτά γίνονται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση από τη μία στις επίσημες τοποθετήσεις της τονίζει ότι δεν εξετάζει το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία διαρροές ότι το ενδεχόμενο είναι ανοιχτό, γεγονός που αποδεικνύεται και από ορισμένες δηλώσεις στελεχών.

Την τελευταία «βόμβα», έριξε μέσω twitter, ο γενικός γραμματέας Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) και Διευθυντής Νευροχειρούργος στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, Πάνος Παπανικολάου ο οποίος υποστήριξε ότι έχει γίνει δέκτης «διαρροών» από το κυβερνητικό στρατόπεδο που κάνουν λόγο για οριζόντιο lockdown «για να σώσουμε τα Χριστούγεννα», προκαλώντας σάλο με την ανάρτησή του.

Ωστόσο, ήρθε και η πλέον επίσημη επιβεβαίωση ότι το lockdown εξετάζεται σαν ενδεχόμενο από την κυβέρνηση μέσα από σχετική δήλωση του ο Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος. Συγκεκριμένα, ο  Καθηγητής Παθολογίας δήλωσε πως: «για να αποφασίσει κανείς το περίφημο lockdown, που έχει διάφορα επίπεδα, πρέπει να λάβει υπόψη διάφορες παραμέτρους. Με καθαρά επιστημονικά κριτήρια είναι κάτι που βρίσκεται μέσα στην φαρέτρα μας». Πρόκειται για την πρώτη φορά που το ενδεχόμενο ενός lockdown τίθεται στη συζήτηση από μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων. 

Άλλωστε, από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ουσιαστικά δεν απέκλεισε την πιθανότητα η χώρα μας να υποχρεωθεί τελικά να εφαρμόσει καθολικό κλείσιμο στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Η πρόθεση είναι να μην γίνει lockdown, γιατί έχει και αυτό τις δικές του παρενέργειες», είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, ωστόσο άφησε ανοιχτό ένα «παράθυρο» λέγοντας πως «καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην πάμε σε lockdown και ο μόνος τρόπος για να το αποφύγουμε αυτό, είναι ο εμβολιασμός».

Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι «στην ουσία έχουν εξαντληθεί όλα τα μέτρα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να υπάρξουν δραστικότερα μέτρα προς την πλευρά της κοινωνίας που θα πρέπει να πέσει σε ένα είδος lockdown για όλους».

Οι σπασμωδικές κινήσεις του πρωθυπουργού μάλιστα, σε συνδυασμό με τις διαβεβαιώσεις του ότι έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο οριζόντιου κλεισίματος, φαίνεται πως δεν πείθουν ούτε τους πολίτες. Συγκεκριμένα, σε διαδικτυακή ψηφοφορία που διοργανώνει η efsyn.gr, στο ερώτημα «Πόσο κοντά είμαστε ένα νέο lockdown», μόλις το 9% απαντά ότι κάτι τέτοιο είναι απίθανο, αφού το έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση.

Αντιθέτως, το 56% εκτιμά ότι δεν γλυτώνουμε ένα νέο οριζόντιο κλείσιμο πριν τα Χριστούγεννα.

screenshot 2021 11 22 121905

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…