Newsroom

Newsroom

Τουρκία: Βομβιστική επίθεση κοντά στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην «καρδιά» της Άγκυρας το πρωί της Κυριακής.

turkey

Ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σήμερα το πρωί στην Άγκυρα, κοντά στο τουρκικό κοινοβούλιο το οποίο θα ξεκινούσε αργότερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του AFP.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στη συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο του κοινοβουλίου αλλά και πολλά υπουργεία ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά οχήματα της αστυνομίας και ασθενοφόρα.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμενόταν να αρχίσει σήμερα τις εργασίες του, μετά την παύση για το καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών για την επίθεση στην Άγκυρα:

Σε δήλωσή του στο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο ΥΠΕΣ Αλί Γερλίκαγια ανέφερε: «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που ήρθαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών μας, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση. Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί αμείλικτα μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης».

Αφού ακούστηκε η έκρηξη, ομάδες εξουδετέρωσης βομβών ελέγχουν ένα όχημα σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου με τις πόρτες του ανοιχτές και τα παράθυρα σπασμένα.

Μετά τον πανικό, η κυκλοφορία διεκόπη σε ορισμένους δρόμους και ακούστηκαν οι ήχοι των ασθενοφόρων που έσπευσαν στην περιοχή.

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…