Τουρκία: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για την προστασία των δικαιωμάτων μας

Σε νέα κλιμάκωση κατά της Ελλάδας προχωρά η Τουρκία μετά την 4ωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας υπό τον Ταγίπ Ερντογάν. Βασικό αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η Ελλάδα

GettyImages 1237672619

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μετέδωσε το CnnTurk, ο Ερντογάν στέλνει μήνυμα στους «κύκλους που ενθάρρυναν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς να επιστρέψουν στην κοινή λογική»

Επίσης, καλούν τις ΗΠΑ να αναθεωρήσουν για την άρση του εμπάργκο όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία και κάνουν έκκληση για ανατροπή της απόφασης, η οποία είναι αντίθετη στο πνεύμα της συμμαχίας.

 


Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεδρίασε υπό τον Ερντογάν, με θέμα την Ελλάδα, αναφέρεται:

«Δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του έθνους μας

Η Ελλάδας δεν έχει εγκαταλείψει τις παράνομες πρακτικές της παρά τις εκκλήσεις μας να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες.

Οι κύκλοι που ενθαρρύνουν την Ελλάδα να εξοπλίσει τα νησιά με μη στρατιωτικό καθεστώς καλούνται να λειτουργήσουν με κοινή λογική.

Τονίστηκε ότι δεν θα αποφύγουμε να χρησιμοποιήσουμε κάθε είδους νόμιμες μεθόδους και μέσα για την προστασία των συμφερόντων του έθνους μας απέναντι στις μάταιες προσπάθειες της Ελλάδας.

Αξιολογήθηκε η απόφαση των ΗΠΑ να άρουν το εμπάργκο όπλων κατά της Ελληνοκυπριακής διοίκησης. Έγινε έκκληση να ανατραπεί αυτή η απόφαση, η οποία επηρεάζει αρνητικά την ειρήνη και την ισορροπία στην Ανατολική Μεσόγειο και η οποία είναι επίσης αντίθετη προς το πνεύμα της συμμαχίας.

Όλες οι χώρες κλήθηκαν να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της ‘τδβκ’, τονίζοντας ότι οι δραστηριότητες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα».

Ο Ερντογάν βγάζει το ερευνητικό Yunus στο Αιγαίο

Παράλληλα, η Τουρκία με νέα παράνομη NAVTEX βγάζει από αύριο, Πέμπτη (29/09) στην περιοχή δυτικά της Λέσβου το ερευνητικό Yunus, με την παρουσία του να παραμένει έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA το πλοίο θα παραμείνει στην περιοχή έως και τις 5 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για το YUNUS S (IMO: 8973382), ερευνητικό σκάφος που έχει ναυπηγηθεί το 1994.

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…