Τέσσερις νεκροί και 14 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που σημειώθηκε στα κεντρικά γραφεία της Τουρκικής Αεροπορικής και Διαστημικής Βιομηχανίας TUSAS, στην περιοχή Καχραμανκαζάν στα περίχωρα της ‘Αγκυρας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγια.
Νεκροί είναι και οι δύο από τους τρεις δράστες, σύμφωνα με πληροφορίες.
«Σημειώθηκε τρομοκρατική επίθεση κατά των εγκαταστάσεων της TUSAS στην ‘Αγκυρα, δυστυχώς, είχαμε νεκρούς και τραυματίες σε αυτήν την επίθεση», έγραψε ο υπουργός Εσωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter.
Η κρατική εταιρεία TUSAS αποτελεί την «καρδιά» της τουρκικής αμυντικής και αεροπορικής βιομηχανίας, όπου παράγονται μεταξύ άλλων τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ANKA και Aksungur, τα επιθετικά ελικόπτερα Atak, τα ελικόπτερα γενικής χρήσης Gökbey, τα εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürkuş, τα ελαφρά μαχητικά και εκπαιδευτικά αεροσκάφη Hürjet και βρίσκεται υπό ανάπτυξη το τουρκικής κατασκευής μαχητικό 5ης γενιάς ΚΑΑΝ.
Τουρκία – Καρέ καρέ η στιγμή που οι δράστες μπαίνουν στο κτίριο
Η στιγμή της έκρηξης
Σύμφωνα με το CNN Turk, υπήρξε «ένοπλη και βομβιστική επίθεση» στην TUSAS, που θεωρείται μια πολύ κρίσιμη εγκατάσταση για την τουρκική αμυντική βιομηχανία και απασχολεί προσωπικό περίπου 15.000 ατόμων.
Η Turkish Aerospace Industries Inc. είναι το κέντρο της τεχνολογίας στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ενοποίηση των αεροδιαστημικών συστημάτων, τον εκσυγχρονισμό και την υποστήριξη μετά την πώληση στην Τουρκία.
Η εταιρεία παράγει ανταλλακτικά για το μεγαλύτερο επιβατικό αεροσκάφος στον κόσμο, το Airbus A380, και το στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος, το Airbus A400M.
Ανακάλεσε μετά το εξώδικο της Δέσποινας Κουτσούμπα ο Άρης Πορτοσάλτε
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια