Τουρκία: Οι πρώτες δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου μετά το κλείσιμο της κάλπης – Ξύλο και απρόοπτα σε εκλογικά κέντρα

Έκλεισαν στις 17:00 οι κάλπες στις 87 εκλογικές περιφέρειες της Τουρκίας και ξεκινά η καταμέτρηση των ψήφων. Η καταμέτρηση σε κάθε κάλπη εποπτεύεται από μια επιτροπή τεσσάρων έως επτά ατόμων.

turkey ekloges

Περισσότεροι από 64 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσέρχονται στις κάλπες, σε κάθε γωνιά της Τουρκίας, για τις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές.

Στη συνέχεια, ανοίγεται μεμονωμένα κάθε ψηφοδέλτιο, παρουσιάζεται στην επιτροπή και στη συνέχεια διαβάζεται δυνατά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, αυτό απαιτεί πολύ χρόνο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, η κάλπη μεταφέρεται στο εκλογικό συμβούλιο της τοπικής περιφέρειας, συνοδευόμενη από δυνάμεις ασφαλείας.

Στη συνέχεια, οι ψήφοι καταχωρούνται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου μπροστά σε εκπροσώπους των κομμάτων. Και η επίσημη καταμέτρηση επαληθεύεται αργότερα από τα κόμματα και τις εθελοντικές οργανώσεις.

Το μήνυμα του Κιλιτσντάρογλου μετά το κλείσιμο της κάλπης

Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση στους ήρωες της δημοκρατίας μας. Μην αποχωρήσετε από τα εκλογικά κέντρα σε καμία περίπτωση μέχρι να παραδοθεί η τελευταία κάλπη. Η ορθή εκδήλωση της βούλησης του έθνους εξαρτάται από τη δική σας αποφασιστικότητα. Θα δείτε, αξίζει τον κόπο η κούρασή σας.

Εντάσεις και απρόοπτα

Κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα και εντάσεις.

Σε βίντεο που ανέβηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται ο άνδρας να σφραγίζει δεκάδες ψηφοδέλτια και να βάζει την ειδική σφραγίδα μόνο στον Ερντογάν.

Μόλις τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής αντελήφθησαν τι συνέβη προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, ενώ ο ίδιος δε δίστασε να τους επιτεθεί, χτυπώντας τους.

Ο άνδρας συνελήφθη και η εκλογική διαδικασία συνεχίζεται κανονικά.

Ξύλο «έπεσε» και στην πόλη Νίσιβις στην επαρχία Σιρνάκ, όταν μέλη κόμματος προσπάθησαν να ανοίξουν την κάλπη. Η εφορευτική επιτροπή προσπάθησε να τον αποτρέψει με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση.

Ειδικότερα, ο Λατόφ Οζέλ περιφερειάρχης και μέλος AKP εμφανίστηκε στο εκλογικό κέντρο με τους μπράβους του και άρχισε να παρενοχλεί την εφορευτική επιτροπή, εμποδίζοντας το απόρρητο της διαδικασίας.

Καταγγελίες υπήρξαν και για την αλυσίδα Starbucks που αναγκάστηκε να διαψεύσει ότι οι εργαζόμενοί της δεν μπορούσαν να ψηφίσουν στις τουρκικές εκλογές λόγω του ωραρίου τους.

«Το ωράριο λειτουργίας όλων των καταστημάτων μας επιτρέπει στους υπαλλήλους μας να ψηφίσουν. Το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων μας είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Ο Ozgun Emre Koc, ένας χρήστης του Twitter με περισσότερους από 240.000 ακόλουθους, ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι της Starbucks τού έστειλαν μήνυμα λέγοντας ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν να φύγουν από τη δουλειά τους πριν από τις 4 το απόγευμα (τοπική ώρα) και με μόνο μία ώρα να απομένει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

 

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

mpakodimou zina sxolio

To αιχμηρό υπονοούμενο της Μαρίας Μπακοδήμου για την Ζήνα Κουτσελίνη: «Aντί να τοποθετηθεί, πήγε στο cheeseburger» (Video)

Για την αποτυχημένη επίκληση στο συναίσθημα που έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά τον σάλο που…

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

persefoni1

Φωτιά-Ύδρα: Στη Βουλιαγμένη το σκάφος «Περσεφόνη» από όπου έπεσαν τα πυροτεχνήματα-Αναμένεται να συλληφθεί ο καπετάνιος του σκάφους

Στη μαρίνα της Βουλιαγμένης καταπλέει το μεσημέρι του Σαββάτου το τουριστικό ενοικιαζόμενο σκάφος «Περσεφόνη» για…