Τουρκία: «Αντίο κύριε Κεμάλ» από Ερντογάν – «Να συνεχίσουμε το δημοκρατικό αγώνα» προτρέπει ο Κιλιτσντάρογλου

Μήνυμα νίκης-ευχαριστιών έστειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Κωνσταντινούπολη, απευθυνόμενος σε οπαδούς του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των σημερινών εκλογών.

erdogan0klitsntaroglou ekloges

Ανεβασμένος πάνω σε ένα πούλμαν της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Ερντογάν ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους για την εμπιστοσύνη τους, λέγοντας ότι «μας έδωσαν την ευθύνη να κυβερνήσουμε για ακόμα 5 χρόνια».

Ο Ερντογάν είπε πολλές φορές «αντίο, αντίο κύριε Κεμάλ», ακολουθώντας το σύνθημα των οπαδών του. «Ευχαριστώ θεέ που απάντησες στις προσευχές μας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η βούληση του έθνος μας είναι σιδηρά».

«Ολοκληρώσαμε τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με την εύνοια του έθνους μας», είπε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς το έθνος. Αναφέρθηκε σε σειρά ηγετών που ήδη του τηλεφώνησαν για να τον συγχαρούν και απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους του που πανηγύριζαν, τόνισε: «Δείτε γύρω σας, γράφουμε Ιστορία».

Σε δηλώσεις προχώρησε μετά από την ήττα του στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών και ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Δεν μπορούσα να επιτρέψω να καταπατήσουν τα δικαιώματα σας να πεινάνε τα παιδιά σας. Να μας οδηγήσουν στη διχόνοια. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για αυτό» ανέφερε ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου CHP και πρόσθεσε:

«Σας ζητώ να συνεχίσουμε το δημοκρατικό αγώνα. Μέχρι να έρθει η δημοκρατία στη χώρα μας. Δεν θα δαμάσει την βούλησή μας ένας ολιγάρχης».