Newsroom

Newsroom

Tουρκία: Αναφορές για εγκλωβισμένο ζευγάρι Ελλήνων στην Αντιόχεια

Ένα ζευγάρι Ελλήνων φέρεται να είναι εγκλωβισμένοi κάτω από τα συντρίμμια στην περιοχή της Αντιόχειας, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό.

AP - Σεισμος Τουρκια

Μετάξυ των εγκλωβισμένων στα χαλάσματα κτηρίων στην Αντιόχεια έπειτα από τους καταστροφικούς σεισμούς, φέρεται πως βρίσκεται ένα ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα

Σύμφωνα με ‘οσα μετέδωσε αρχικά ο ΑΝΤ1, υπήρχαν  αναφορές για έναν Έλληνα που βρίσκεται κάτω από τα δεκάδες κτίρια που έχουν καταρρεύσει στην πόλη της επαρχίας Χατάι. Όπως ανέφεραν μάρτυρες, πρόκειται για έναν Έλληνα, παντρεμένο με ορθόδοξη γυναίκα από τη Συρία. Το ζευγάρι βρισκόταν στην περιοχή την ώρα της σεισμικής δόνησης των 7,8 Ρίχτερ.

Αναφέρεται επίσης ότι οι φωνές τους ακούγονταν τις πρώτες ημέρες, αλλά πλέον δεν έχουν δώσει κάποιο ίχνος ζωής. Οι συγγενείς τους απευθύνουν έκκληση για βοήθεια στις ελληνικές Αρχές και την ΕΜΑΚ που βρίσκονται εκεί και ενισχύουν τις επιχειρήσεις διάσωσης. Λίγο αργότερα ήρθε και η επίσημη επιβεβαίωση από διπλωματικές πηγές, που ανέφεραν   πως η ελληνική πρεσβεία στην ‘Αγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς, ότι ζευγάρι Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ευθύς μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία. Τέλος, διαβεβαιώνουν πως οι προσπάθειες εντοπισμού τους συνεχίζονται.

 

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…