Τότε που τα βοσκοτόπια ήταν επένδυση 5 αστέρων

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι αυτοί που σήμερα χαρακτηρίζουν βοσκοτόπι την εγγύηση του Ιωάννη Καλογρίτσα για την εξασφάλιση της τηλεοπτικής άδειας, είναι οι ίδιοι που πριν λίγα χρόνια την αποκαλούσαν επένδυση πέντε αστέρων.

57e2cdd11dc5248d438b46f5

Συγκεκριμένα, Μέσα που ανάγουν ως πρώτη είδηση το λεγόμενο «βοσκοτόπι gate», προσπαθώντας να επιρρίψουν μεροληπτική διάθεση της κυβέρνησης υπέρ του προσωρινού υπερθεματιστή Καλογρίτσα, έγραφαν πως οι εκτάσεις αυτές θα μετατρέπονταν στο περιβόητο «Ithaca Resort».

Ναυτεμπορική, Καθημερινή, Δημοκρατία, ΕΘΝΟΣ και Ελεύθερος Τύπος είναι κάποια από τα Μέσα που μέχρι πρότινος χάλαγαν μελάνι για την επικείμενη ένταξη στο τουριστικό πρόγραμμα «Fast Track» της εταιρίας ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία σκοπό είχε να προχωρήσει σε επένδυση εκατομμυρίων στις εκτάσεις που σήμερα παρουσιάζονται ως στρέμματα ευτελούς αξίας.

«Επιπλέον στην Enterprise Greece έχει κατατεθεί αίτηση για μια ακόμα τουριστική επένδυση, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort στην Ιθάκη από την εταιρία ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία 5 αστέρων, spa, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και αντίστοιχης κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες» σημείωνε η Ναυτεμπορική στις 21 Ιουλίου του 2014.

Από την πλευρά της, η Κυριακάτικη Δημοκρατία που το προηγούμενο Σάββατο κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκελετοί για τις άδειες TV» και σημειώνοντας από κάτω «Κάλυψε το ¨πόθεν έσχες¨ του με… αμφισβητούμενα βοσκοτόπια φίλου στην Ιθάκη και αγοροπωλησίες μετοχών», είχε γράψει στο φύλλο της στις 29/12/2013: «Προς ένταξη στο fast track είναι ακόμα μία τουριστική επένδυση, της ΑΓΥΙΑ ΑΕ, η οποία στοχεύει στη δημιουργία πολυτελούς θερέτρου με την ονομασία Ithaca Resort. Η επένδυση παραθεριστικού – τουριστικού χωριού περιλαμβάνει ξενοδοχεία πέντε αστέρων, σπα, γήπεδο και κτίριο λέσχης γκολφ, μαρίνα, μικρές συνεδριακές εγκαταστάσεις και κατηγορίας παραθεριστικές κατοικίες. Επικεφαλής της ΑΓΥΙΑ είναι ο Σπύρος Καραμπάτσος, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιοκτήτες γης στην Ιθάκη».

Ο Ελεύθερος Τύπος που συχνά πυκνά έχει αποδείξει με τις πρακτικές του πόσο ευμετάβλητος όρος είναι η αλήθεια, σημείωνε σε ρεπορτάζ για το πρόγραμμα fast track πως μέρος του επενδυτικού ξεπαγώματος της εποχής ήταν και αυτή της ΑΓΥΙΑ ΑΕ. Για την ιστορία, την Κυριακή κυκλοφόρησε με τίτλο -αναφορικά με το θέμα- «τα δανεικά βοσκοτόπια».

Κάποια από τα πολλά πρωτοσέλιδα για το φιλέτο που έγινε βοσκοτόπι:






Καραμπάτσος: Η ΑΓΥΙΑ δεν έχει «κόκκινο δάνειο»

Ο επιχειρηματίας Σπυρίδων Καραμπάτσος διαψεύδει δημοσίευμα που ανέφερε ότι η εταιρεία του ΑΓΥΙΑ έχει “κόκκινο δάνειο” 1,8 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή του ο κ. Καραμπάτσος, που έχει έρθει στην επικαιρότητα, λόγω της σχέσης του με την οικογένεια Καλογρίτσα, παραθέτει απόσπασμα από την καρτέλα της εταιρείας του με ημερομηνία 21/09/2106 και κάνει λόγο για συκοφαντίες.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ Νο 2

“Αφού πια δεν υπήρχαν άλλες “καταπατήσεις”, “διεκδικήσεις”, “αρπαγές” και “περιουσίες πεθαμένων να λεηλατηθούν”, χθες 20/09/2016 παρακολουθήσατε την:

«Αποκάλυψη βόμβα από το protothema.gr

Κόκκινο δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ έχει η ΑΓΥΙΑ με το “βοσκοτόπι”!

Σήμερα, σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες του www.protothema.gr, το δάνειο αυτό δεν εξυπηρετείται και έχει χαρακτηριστεί επισήμως ως “κόκκινο” ενώ η αξία του με τους τόκους και τις προσαυξήσεις έφθασε στα 1,8 εκατ.ευρώ!

Με δεδομένο ότι το δάνειο του 2007 είναι μη εξυπηρετούμενο, προκύπτει ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρεία “ΑΓΥΙΑ ΑΕ” ανήκουν επί της ουσίας στην τράπεζα.»

“Είδηση” που εμπλούτησαν και αναπαρήγαγαν, υπερθεματίζοντας, οι γνωστοί τηλεοπτικοί σταθμοί.

Παραθέτω λοιπόν το απόσπασμα από την καρτέλα της εταιρείας μου με ημερομηνία 21/09/2106

Ύψος Οφειλής: 1.114.979,62

Ποσόν Καθυστέρησης: 0

Τόκους Υπερημερίας: 0

Εύχομαι και ελπίζω πως η κοινή γνώμη δεν παραμένει μόνον θεατής, αλλά και μάρτυρας, της πρωτοφανούς σε έκταση και ένταση επίθεσης ψεύδους, στρέβλωσης, χλεύης και απαξίας κατά της οικογενείας μου και της επιχειρηματικής μου δραστηριότητας και αντιλαμβάνεται ότι μόνο κίνητρο έχει τον πόλεμο οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων”.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…