Τότε που ο καταδικασμένος Μιχελάκης αποκαλούσε τον Βαξεβάνη συκοφάντη (video)

Η καταδίκη του Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr ήδη από την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.

5a6b413d1dc52484608b458c

Την περίοδο εκείνη με διαδοχικά ρεπορτάζ μας είχαμε φέρει στο φως τόσο τη δικογραφία σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Μιχελάκης είχε πάρει 7.000 ευρώ από τον Πάλλη ώστε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του, όσο και το σκάνδαλο της μη έγκαιρης διαβίβασής της στη Βουλή από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Γιάννης Μιχελάκης επέλεξε αντί απαντήσεων να ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Στράφηκε έτσι με μηνύσεις και αγωγές κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του περιοδικού, διατυμπανίζοντας παράλληλα την αθωότητά του, ενώ μιλούσε για συκοφαντίες. 

Μήνες μετά τα πρώτα δημοσιεύματα, η Βουλή συζήτησε τελικά την άρση ασυλίας του πρώην «γαλάζιου» υπουργού. Σκανδαλωδώς μάλιστα και παρότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε προτείνει παραπομπή του Μιχελάκη στη Δικαιοσύνη, η Ολομέλεια έκρινε διαφορετικά και ψήφισε «όχι». Έτσι ο Μιχελάκης παρέμεινε στο απυρόβλητο, για να δικαστεί τελικά από τον φυσικό δικαστή του τώρα που δεν είναι πια βουλευτής. 

Κατά τη συζήτηση πάντως της άρσης ασυλίας του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ είχε μιλήσει για ψεύδη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Κώστα Βαξεβάνη προσωπικό του συκοφάντη. Έλεγε συγκεκριμένα τότε: «κανένας όμως, όχι μόνο δεν έχει να πει το παραμικρό, αλλά ούτε και ν’ αφήσει έστω και την παραμικρή υπόνοια. Προκαλώ τον οποιονδήποτε γι’ αυτό, εντός και εκτός Βουλής». Στη συνέχεια μιλούσε, όπως θα δείτε στο βίντεο, για τον προσωπικό του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε πάρει το πηλοφόρι και μυστρί για να το κατασυκοφαντεί.


Διαβάστε σχετικά: 

Εννέα μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό

Κι όμως, η Βουλή είχε ψηφίσει «όχι» στην άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

gaza 1

Γάζα: Το Ισραήλ τινάζει στον αέρα τις συνομιλίες στο Κάιρο για κατάπαυση του πυρός

Χωρίς το Ισραήλ πραγματοποιούνται οι συνομιλίες, στο Κάιρο, για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας μετά…

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

drastes

«Σύμπραξη Εκδίκησης»: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο από τοποθέτηση βόμβας στην Κηφισιά

Σε βίντεο-ντοκουμέντο από πρόσφατο χτύπημά της οργάνωσης σε σπίτι επιχειρηματία, φαίνεται και το Modus operandi…

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

ΚΑΡΑΛΗΣ

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο τρομερός Εμμανουήλ Καραλής

Ο κορυφαίος Έλληνας επικοντιστής κατάφερε να βρεθεί στους τρεις κορυφαίους του κόσμου με ένα τρομερό…