Τότε που ο καταδικασμένος Μιχελάκης αποκαλούσε τον Βαξεβάνη συκοφάντη (video)

Η καταδίκη του Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη, επιβεβαίωσε πλήρως τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του koutipandoras.gr ήδη από την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2014.

NewsRoom 26/01/2018 | 16:26

Την περίοδο εκείνη με διαδοχικά ρεπορτάζ μας είχαμε φέρει στο φως τόσο τη δικογραφία σύμφωνα με την οποία ο Γιάννης Μιχελάκης είχε πάρει 7.000 ευρώ από τον Πάλλη ώστε να καταθέσει ερώτηση στη Βουλή υπέρ των συμφερόντων του, όσο και το σκάνδαλο της μη έγκαιρης διαβίβασής της στη Βουλή από τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου. 

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Γιάννης Μιχελάκης επέλεξε αντί απαντήσεων να ακολουθήσει τον δρόμο της Δικαιοσύνης. Στράφηκε έτσι με μηνύσεις και αγωγές κατά του Κώστα Βαξεβάνη και του περιοδικού, διατυμπανίζοντας παράλληλα την αθωότητά του, ενώ μιλούσε για συκοφαντίες. 

Μήνες μετά τα πρώτα δημοσιεύματα, η Βουλή συζήτησε τελικά την άρση ασυλίας του πρώην «γαλάζιου» υπουργού. Σκανδαλωδώς μάλιστα και παρότι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής είχε προτείνει παραπομπή του Μιχελάκη στη Δικαιοσύνη, η Ολομέλεια έκρινε διαφορετικά και ψήφισε «όχι». Έτσι ο Μιχελάκης παρέμεινε στο απυρόβλητο, για να δικαστεί τελικά από τον φυσικό δικαστή του τώρα που δεν είναι πια βουλευτής. 

Κατά τη συζήτηση πάντως της άρσης ασυλίας του στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ είχε μιλήσει για ψεύδη, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Κώστα Βαξεβάνη προσωπικό του συκοφάντη. Έλεγε συγκεκριμένα τότε: «κανένας όμως, όχι μόνο δεν έχει να πει το παραμικρό, αλλά ούτε και ν' αφήσει έστω και την παραμικρή υπόνοια. Προκαλώ τον οποιονδήποτε γι' αυτό, εντός και εκτός Βουλής». Στη συνέχεια μιλούσε, όπως θα δείτε στο βίντεο, για τον προσωπικό του συκοφάντη Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος είχε πάρει το πηλοφόρι και μυστρί για να το κατασυκοφαντεί.

Διαβάστε σχετικά: 

Εννέα μήνες φυλάκιση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον Γιάννη Μιχελάκη για χρηματισμό

Κι όμως, η Βουλή είχε ψηφίσει «όχι» στην άρση ασυλίας του Γιάννη Μιχελάκη