Τότε που η κυβέρνηση της ΝΔ έκλεινε στη φυλακή δημοσιογράφους και εκδότες και επιχειρούσε να κλείσει τον Sky 100,4

Η, όχι αδικαιολόγητη αλλά ξαφνική και όψιμη ευαισθησία της ΝΔ σε ζητήματα ελευθερίας του Τύπου με αφορμή τη σύλληψη των Κουρτάκη και Τζένου των «Παραπολιτικών» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου σε συνδυασμό με την εκδίκαση της αγωγής του ίδιου κατά του σκιτσογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη, επανέφερε στη μνήμη πολλών πρακτικές του ίδιου κόμματος στις αρχές τις δεκαετίας του ’90.

Ήταν συγκεκριμένα το 1991 όταν η κυβέρνηση της ΝΔ έβαλε στη φυλακή επτά δημοσιογράφους γιατί παραβίασαν τον τρομονόμο και δημοσιοποίησαν προκηρύξεις τρομοκρατικών οργανώσεων. Οι δημοσιογράφοι ήταν οι Σεραφείμ Φυντανίδης, Χρήστος Θεοχαράτος, Δημήτρης Μαρούδας, Κώστας Κοντοπάνος, Κώστας Γερονικολός, Σπύρος Καρατζαφέρης και Κώστας Παπαϊωάννου στους οποίους επεβλήθησαν ποινές 5-10 μηνών. Αίσθηση μάλιστα είχε προκαλέσει, όπως θυμάται η mixanitouxronou.gr η σύλληψη του Σεραφείμ Φυντανίδη στο σπίτι του, την ώρα που μιλούσε στο ραδιόφωνο του τότε Sky 100,4.

Έναν χρόνο μετά, η ΝΔ θα επιχειρούσε να κλείσει το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (Sky 100,4 την εποχή εκείνη), ενώ το 1993 θα απέκλειε τον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ από την αδειοδότηση. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη διαμαρτυρία του SKY για τη φίμωσή του από την τότε κυβέρνηση, σε έγγραφο που δημοσιοποιούν οι typologies.gr.