Τότε, γιατί κάναμε το lockdown; (μέρος B’ και χειρότερο)

Να τους ψηφίσουμε που μας σώσανε και μετά να καταλάβουμε ότι δε μας σώσανε. 

AP 20106354307754

Επίσημα πλέον λέγεται από τους ειδικούς επιστήμονες της Επιτροπής ότι θα μας έρθουν 5.000 κρούσματα αλλά όλα ΟΚ αν πλένουμε τα χέρια μας. 

Σύμφωνα όσα είπε στο MEGA ο  κ. Νίκος Σύψας, μέλος της Επιτροπής για τον κορονοϊό, αυτό είναι το χειρότερο μεν αλλά πιθανό σενάριο για το οποίο προετοιμαζόμαστε. Δεν ανησυχούμε όμως επειδή «θα είναι μεμονωμένα κρούσματα και όχι συρροές σε κάποια περιοχή». 

Μα το θεό, έτσι ακριβώς είπε και το αναδημοσιεύει το in.gr σήμερα Δευτέρα 15 Ιουνίου. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο από όσα έλεγαν τον Μάρτιο, ότι ο κίνδυνος είναι η διασπορά των κρουσμάτων γιατί είναι δυσκολότερο να ιχνηλατηθούν. Άσε που δεν καταλαβαίνω πως 5000 κρούσματα μπορεί να είναι «μεμονωμένα», στη διαίρεση βγαίνουν 100 ανά νομό. Συρροή από μόνα τους δηλαδή. 

Καθοριστική όπως είπε θα είναι η συμπεριφορά των πολιτών, το να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και η ατομική ευθύνη του καθενός. Με συγχωρείτε αλλά αυτό που κατανοώ από όλο αυτό εγώ είναι ότι η επιστημονική στρατηγική της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Πλένουμε τα χέρια μας πολύ σχολαστικά και ότι γίνει έγινε.

Σε ερώτηση μάλιστα που του έγινε αν πάμε για μια στρατηγική ανοσίας αγέλης, απάντησε ότι «δε θα ήταν εφικτό να εφαρμόζεται το lockdown επ’ άπειρον». Εντάξει, να το δεχτώ, αλλά κάποιος να μας πει γιατί εφαρμόστηκε τον Μάρτιο.

Προφανώς, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Το δίμηνο lockdown έσωσε ζωές και στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Τώρα περνάμε σε τελείως άλλη γραμμή, ανοίξαμε και σας περιμένουμε εσάς και τους ιούς σας, επειδή κέρδισε και στην Ελλάδα η λογική Σόιμπλε – Τραμπ. Ότι η ανθρώπινη ζωή είναι (βεβαίως – βεβαίως όπως έλεγε ο Γυμνασιάρχης στην κωμωδία με τη Βουγιουκλάκη) το υπέρτατο αγαθό αλλά ακόμη και η προστασία της δεν είναι υπεράνω του συνολικού συμφέροντος της οικονομίας και μάλιστα του συγκεκριμένου νεοφιλελεύθερου υποδείγματος. Γιατί υπάρχουν τρόποι να προστατεύσεις την πραγματική οικονομία χωρίς να βγάλεις ντελάλη «κορίτσια έρχεται το δολάριο». Αλλά δεν είναι οι τρόποι που τους αρέσουν. 

Είναι βέβαια επίσης ξεκάθαρο ότι καινούργιο lockdown δε θέλουν με τίποτε να κάνουν τον Οκτώβρη, ακόμη και αν τα εισαγόμενα κρούσματα του καλοκαιριού προκαλέσουν έκρηξη της πανδημίας μόλις αλλάξει ο καιρός. Ποντάρουν στη φτώχεια που προκάλεσε το lockdown αλλά και στην πλήρη ανεπάρκεια των μέτρων στήριξης της οικονομίας, ώστε οι πολίτες να συμφωνήσουν με την έκθεση τους στον κίνδυνο της πανδημίας. 

Ποντάρουν επίσης στο εξόφθαλμο blame game. Δε θα φταίει ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε μαζί με τους ιούς σας» για ότι γίνει τον Οκτώβρη, δε θα φταίει ότι τους σπρώχνουν όλους να μεταλάβουν από το ίδιο κουτάλι, δε θα φταίει ότι άνοιξαν ακόμη και τα Νηπιαγωγεία, θα φταίμε εμείς που συγχρωτιστήκαμε. 
Λογικά θα κάνουν εκλογές τον Σεπτέμβρη, πριν αρχίσουμε να μετράμε χαμένες ανθρώπινες ζωές. Να τους ψηφίσουμε που μας σώσανε και μετά να καταλάβουμε ότι δε μας σώσανε. 

Δε με νοιάζει τόσο αν θα τους ψηφίσουμε, με νοιάζει τι θα γίνει τον Οκτώβριο. Δεν πιστεύω σε κενές περιεχομένου εκφράσεις  όπως «θα λογαριαστούμε μετά». Τώρα πρέπει να βάλουμε φραγμό στην εφαρμογή της ανοσίας αγέλης στην Ελλάδα. Γιατί εμάς μας νοιάζουν οι ανθρώπινες ζωές και τον Μάρτιο και τον Οκτώβριο. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…