ΣΚ

Σταμάτης Κραουνάκης

«Αν τόσοι Έλληνες δημιουργοί ήμασταν ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, δεν θα ήσασταν κυβέρνηση»

Η Κυρία που μπήκε γενικός Δερβέναγας στα πνευματικά και στις εισηγήσεις μαζί με άλλους συμβούλους που όταν πλάκωσαν τα νομοσχέδια και οι ευρωπαϊκές εντολές, είχαν κλακάρει από άγνοια και αμορφωσιά-Ναι οι ευρωπαϊκές εντολές, κατεβατά, από την κοινότητα, πολυσέλιδα που μόνο ο Καλαντζόπουλος κι εγώ είχαμε μάλλον την αντοχή πλην κάποιων νομικών,να διαβάσουμε-Η σιδηρά αυτή Κυρία, φημολογείται ότι είχε άριστες σχέσεις με τους Ξανθόπουλους, φημολογούνται και δωροδοκίες.

4630723

Δε γνωρίζω. Ειλικρινά. Πολλά λέγονται. Η γνωστή Κυρία του Όπι.

Προσωπική μαρτυρία.Ο Ξανθόπουλος τον τελευταίο καιρό μου την έβριζε με τα χειρότερα λόγια, όταν κυρίως μετά την παρέμβαση των ορκωτών στην Αεπι, επί Τσίπρα, Προσωπική εντολή  Τσίπρα, άρχιζε να κλυδωνίζεται το καράβι Αεπι. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου την έβριζε.

Αλήθεια? Ψέμμα? Στάχτη στα μάτια? τάχανε και τα χαλάσανε? θα σας γελάσω. Μέγα Σάββατο ήταν που με πήρε τηλέφωνο η Λυδία Κονιόρδου ,να με ρωτήσει πάνω στην μόλις ανάληψη καθηκόντων και πιθανολογώ πάνω στην άγνωστη θάλασσα των πνευματικών δικαιωμάτων που έπρεπε να λύσει. Με ρώτησε πως και δεν έχω εμπλακεί.

Της απάντησα ο τι μου κάνει πολύ θολό το τοπίο, ότι δε θέλω να ρίξω νερό στο μύλο κανενός, ό,τι έχω διαβάσει την ευρωπαϊκή οδηγία, και της πρότεινα να της στείλω τη φίλη μου Μαρία Φασουλάκη, επί έτη υπάλληλο της Αεπι, απολυμένη πλέον από τους Ξανθόπουλους,να ενημερώσει κυρίως την υπουργό και την επίτροπο κυρία Μαριάνθη Βλάχου που επρόκειτο να αναλάβει, για το τι τους περιμένει. Δευτέρα του Πάσχα, απόγευμα έγινε το ραντεβού τους στο υπουργείο. Η Κυρια Φασουλάκη, ενημέρωσε για τα δικαιώματα και τη συλλογική διαχείριση που είχαν πλήρη άγνοια σε πολλές και πολύωρες συναντήσεις και με την Λυδία και με την κυρία Βλάχου.

Με ευχαρίστησαν αμοιβαία  γι αυτή τη συνάντηση, και τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Η κυρία Βλάχου ανέλαβε και μετά από  λίγο καιρό έγινε η αφαίρεση της άδειας της Αεπι, και δημιουργήθηκε η Ευεδ, κι άρχισε ο συνοπτικός αγώνας να στηρίξουμε, έτσι που να έρθει ο νέος φορέας στα χέρια των δημιουργών.

Έχω δουλέψει πολύ γι Αυτό. Κρατήθηκα πάλη λίγο μακριά για να μπορώ να βλέπω. Βοήθαγα από το ράδιο. Έκανα μια συνάντηση με τη κύρια Βλάχου στα νέα κτίρια,και με τις νομικές συμβούλους ,είχα μαζί και τη δικηγόρο μου,δεδομένου ο τι η Αεπι μου χρώσταγε χρήματα,και ελιμναζαν. Είχαμε βάλει όμως εγώ σίγουρα αλλά και άλλοι συνάδελφοι απ ότι γνωρίζω σαν προτεραιότητα να πετύχει ο νέος φορέας. Εδώ θα πρέπει να επισημάνω ο τι δεν άνηκα ποτέ στις προκαταβολές της Αεπι,οπότε έπαιρνα κάτι μπροστά φρόντιζα να εξοφλείται μέσα στα προσεχή δυο εξάμηνα,έτσι ήμουν πάντα στο μηδέν.Και δε χρώσταγα. Προς λύπην κάποιον συναδέλφων ,που ησαν έτοιμοι να με βγάλουν στα μανταλάκια ,ως μεγάλη προκαταβολή.Ψάξανε και είδαν μηδενική χρέωση και τον ήπιανε .

Άμα δε χρωστάς μπορείς να μιλάς. Μετά από αρκετό καιρό η Ευαγγέλια Βαγενά ένα πολύ τίμιο παιδί ανέλαβε στη θέση της παραιτηθείσης κύριας.Είχε ως υπάλληλος του Οπι επί χρόνια,και έχοντας ζήσει πολλά,πολλές επιφυλάξεις.Ας μιλήσει εκείνη.Ξέρει πάρα πολλά. Τον ίδιο καιρό γνωρίστηκα στη Θεσσαλονίκη και με τον κύριο Γιάννη Αντωνιάδη που ανέλαβε πρόεδρος του Οπι. 

Είχαμε όλη Χαρά ο τι προχωράει κάτι δίκαιο. Προχώραγε στο μεταξύ και το Καταστατικό της ΕΔΕΜ,του νέου φορέα των δημιουργών.Άρχισαν να πείθονται πολλοί συνάδελφοι. Εδώ πρέπει να πω ότι τα πνευματικά δικαιώματα ,είναι ο πάγιος μισθός των δημιουργών,το νοικι ,το φαγητό,η περίθαλψη,και για τα μεγάλα αλλά και για τα μικρά ρεπερτόρια. Πολύ περισσότερο για τα μικρά.

 Έχουμε ξεγελαστεί,κλαπεί,συρθεί,κοροιδευτει. Κι εμείς και δυστυχώς και οι χρήστες.Δηλαδή, Οι επιχειρηματίες που χρησιμοποιούν μουσική στα μαγαζιά τους.Και που μέχρι τώρα γδέρνονται αυτοί ,ειδικά οι μικροί,ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες,(αεροπορικές,πλοια,ξενοδοχεία,τηλεοράσεις,ραδιόφωνα), παραμένουν αλώβητοι.Και φυσικά πολλοί δεν πληρώνουν. Δεν πλήρωσαν ποτέ η δίνανε ψίχουλα. Με την Ευεδ Αρχίσαμε να ελπίζουμε. Βάλαμε όλοι πλάτη. Η Κύρια Κονιόρδου ενώ στην αρχή φάνηκε βοηθητική μετ ολίγον φημολογείται ο τι τα βρήκε με τη σιδηρά κύρια.Δεν γνωρίζω.

Η νέα Υπουργός κύρια Ζορμπά δυστυχώς καθυστέρησε να υπογράψει το καταστατικό,επικύρωσής της ΕΔΕΜ. Τίναξα πέταλα όταν ξαφνικά είδα αυτή την επίσκεψη των δημιουργών στο καφέ με τον Κουλή.Το βρήκα ελεεινό. Όλοι με καθησύχασαν,που δεν καθησυχαστικά,ο τι αυτή η συνάντηση έγινε για να έχουμε κάλυψη «σε περίπτωση που…».Δεν ήταν τίποτα πάρα προεκλογικός εντυπωσιασμός του Κούλη,με περίλαμπρους δημιουργούς γύρω γύρω και την κάμερα να τους παίρνει και να τους βγάζει την άλλη ώρα στο μεϊντάνι. Ξύπνησα μέσα στα εφτά ξημερώματα τον Αντωνιάδη και τη Φασουλακη και το Δεληβορια. «Τι ν αυτά ρε.»

Άρχισαν να τα μαζεύουν με επιστολές,τα τίναξα και γω από τα σοσιαλ,κι από το ράδιο,βγήκε ευτυχώς και ο Σταυρός Ξαρχάκος το πήρε απάνω του και κάπως σώθηκαν τα προσχήματα. Παρ όλα αυτά είχαμε γίνει σχετικά ρεζίλι.

Αυτό το«παρ ότι δεξιός ο Ξαρχάκος πήρε θέση υπέρ»,των Συριζαιων ακόμα μου ηχεί πρόστυχα.Τους πήρε και τους σήκωσε. Και το «στο περίπτωση που…»…έγινε κυβέρνηση,τελικά…βρε.Και όχι μόνο δε φτούρησε το ραντεβού στο καφέ μετον Κουλη,άλλα ωτι έκπληξη,λουζόμαστε τώρα. Αυτό το αποφασίζω και διατάσσω της νέας υπουργού και την επιστροφή της σιδηράς κύριας σε ρολό Θεού για τους προπαρασκευαστικούς νόμους για τα πνευματικά και άλλα. Δείτε το έγγραφο, κυκλοφορεί ,είναι εφιαλτικό. Είναι καλό να ξέρει ο κόσμος που δεινοπαθεί ο τι τα πνευματικά δικαιώματα είναι το ψωμί μας των δημιουργών. Πάνε να τα διαλύσουνε παγκόσμια.Εξαφανίζονται οι φορείς ανά την Ευρώπη καθημερινά. Κι απ ότι δείχνει κι εδώ  πάνε να τα πουλήσουνε μπιρ παρα στους ξένους η σε κάποιον ιδιώτη. Είμαι σχεδόν βέβαιος.Κάθησα να γράψω αυτή την προσωπική μαρτυρία γιατί ήμαστε σε πολύ επικίνδυνο σημείο.

Φημολογούνται πολλά .Δε γνωρίζω. Ο τι η κύρια Μενδωνη ήταν υπάλληλος της κύριας Μητσοτάκη εξ ου και πήρε το Υπουργείο.Τι να πω.Δεν γνωρίζω. Ο τι η σιδηρά κύρια είναι σύζυγος βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας. Οκ . Ο τι η κύρια Βλάχου,ως ακραιφνής συριζαια είναι πλέον κράτος εν κράτη και δεν προχωράει τα θέματα,και κυριως δε μαζεύει σωστά τα χρήματα των δημιουργών. Αυτό οι συνάδελφοι που είναι εκεί καθημερινά,ας το δούνε.Δεν έχω γνώμη.Προσωπικά την συμπαθώ. 

Δούλεψε. Καθάρισε την κόπρο του Αυγείου.Άλλα η εξουσία είναι επικίνδυνο πράγμα. Επικεντρώνω. Την έχουμε άσχημα. Κι αν κάτι καταφέραμε τώρα εύκολα θα το πάρει  ο Άνεμος. Έχοντας ασκηθεί στο κατά μέτωπον,δεν γνωρίζω από πολίτικη,προτείνω …οι πεινώντες και διψώντες αν δε λυθεί προς όφελος των δημιουργών η φάση,να πάρουμε τα σκουπόξυλα και να πάμε έξω από τα υπουργεία,να γίνουμε θέμα και θέαμά,και βλέπουμε.Κανονικά πρέπει να υπογράφει άμεσα το καταστατικό της ΕΔΕΜ (Έλληνες δημιουργοι),από την Κύρια Μενδωνη,και η σιδηρά κύρια να πάει σε κάποιο άλλο πόστο,τόσα άλλωστε έχει δημιουργήσει η νέα κυβέρνησή.

Εγώ προσωπικά γνωρίζω από κλεφτοπόλεμο. Μου φτουρησε σε ολη μου τη ζωή 

Τοχω κάψει το καλύβι μου. Άλλα εδώ πρόκειται για κατάφωρη βια και προτείνω συνάδελφοι να Μην την επιτρέψουμε.Και επειδή διαβλέπω να επωάζονται και μικροί εμφύλιοι,προς όφελος της χαράς του λύκου στην ανεμοζάλη,παλαιό έθιμο αυτό για τον τόπο μας,ας κρατηθούμε γεροί οι νουνεχείς και τίμιοι. Το γέλιο δελτίο τύπου του υπουργείου ,να μας κάνει όλους συριζαιους για να υποτιμήσει πάλι τον κόπο μας και κυρίως το έργο μας,είναι μάταιο. ΑΝ ΤΟΣΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ , ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Καλημερα. Κραουνακης.

 
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…