Newsroom

Newsroom

Τόσκας: "Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να βρούμε λάθη, αλλά οι πυροσβέστες έδειξαν αυτοθυσία"

«Δεν υπήρξαν λάθη στρατηγικής στο Μάτι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μια μέρα μετά την ανάληψη πολιτικής ευθύνης για την τραγωδία στο Μάτι από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

5b584ca11dc524a17d8b45a5

«Σε δεύτερο χρόνο μπορεί να βρούμε λάθη, αλλά οι πυροσβέστες έδειξαν αυτοθυσία», συμπλήρωσε.

«Εκτρέψαμε άμεσα τα μέσα πυρόσβεσης προς την Πεντέλη. Η φωτιά ήταν αδύνατο να κρατηθεί στη Λεωφόρο Μαραθώνος», επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ παραδέχθηκε ότι ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής στο Μάτι είχε προτείνει να γίνει εκκένωση.

«Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια». Παράλληλα, σημείωσε ότι «δεν είχαμε ποτέ 11 μποφόρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση».

Ο κ. Τόσκας τόνισε ότι ο στόχος της χθεσινής συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου ήταν να μπουν «οι βάσεις για να χτιστεί κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αποτρέψει την επανάληψη της καταστροφής».

«Δόθηκαν οι κατευθύνσεις σε πέντε πλευρές που αφορούν την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων σε εθνικό επίπεδο ώστε να μην συνεχίσει αυτό το άναρχο περιβάλλον της δόμησης σε όλη την Ελλάδα. Δόθηκαν οι κατευθύνσεις για την αναδιαργάνωση του συστήματος Πολιτικής Προστασίας για να είναι ακόμη πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει τις φυσικές καταστροφές. Τα υπόλοιπα αφορούσαν θέματα οικονομικής ενίσχυσης.», σχολίασε ο κ. Τόσκας.

«Και εγώ είπα ότι αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη στην συνέντευξη Τύπου», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί αναντιστοιχίας των λεγόμενων του με αυτά που είπε χθες ο Τσίπρας. «Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην αλλαγή στρεβλώσεων», συμπλήρωσε.

«Είμαστε συντετριμμένοι με τις απώλειες και τις καταστροφές που έγιναν στην περιοχή. Οφείλουμε όμως να κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και να αντιμετωπίσουμε την καταστροφή που εξελίχθηκε σε πολύ μικρό χρόνο και να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε τις πρώτες ανάγκες των πυροπαθών. Είμαι βαθύτατα θλιμμένος με την καταστροφή», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τόσκας. 

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

kallianos adonis 654 new 102 1

Άδωνις: Νέα απάντηση σε Καλλιάνο – «Παρότι μου τηλεφώνησε δεν πήρε ΜΕΘ γιατί δεν προβλεπόταν» (video)

«Ήταν ένας άνθρωπος που είχε πολλά νοσήματα, η ανακοπή δεν είναι κάτι που προβλέπεται», τόνισε…

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

ματι

Ένοχοι έξι κατηγορούμενοι στη δίκη για το Μάτι – Αθώοι Ρένα Δούρου και Ηλίας Ψινάκης

Την ενοχή συνολικά έξι από τους συνολικά 21 κατηγορουμένους για την τραγωδία στο Μάτι αποφάσισε…