Τώρα ζητούν ιδιώνυμο εις βάρος των διαδηλωτών

Προκλητικές ιδέες του προέδρου των αστυνομικών υπαλλήλων Ηρακλείου. Ζητά ιδιώνυμο για τις επιθέσεις σε αστυνομικούς, απαλλαγή από τη φυσική τους παρουσία ως μάρτυρες στα δικαστήρια και ανωνυμία τους. 

5259987 5

Την ώρα που έρχονται στο φως απίστευτες καταγγελίες για βασανισμούς κρατουμένων στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, συνδικαλιστές της αστυνομίας από όλη την Ελλάδα φαίνεται να έχουν πάρει φόρα και ζητούν ακόμα και θεσμική κατοχύρωση των αυθαιρεσιών τους εις βάρος πολιτών και διαδηλωτών. Μετά τον συνδικαλιστή από τη Θεσσαλία που μίλησε για «απλυταριό» αναφερόμενος στους διαδηλωτές και μετά την αισχρή ανακοίνωση των ειδικών φρουρών της Κρήτης εις βάρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη φορά συνδικαλιστής, και πάλι από την Κρήτη, ζητά προκλητικά προνόμια για τους αστυνομικούς αλλά και θέσπιση… ιδιώνυμου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, Γιώργος Πικράκης, σε άρθρο του που φιλοξένησαν οι εφημερίδες του Ηρακλείου με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη, καλεί την ομοσπονδία των αστυνομικών να προχωρήσει σε συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων και να διεκδικήσει τη λήψη θεσμικών μέτρων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πικράκης προτείνει να χαρακτηρίζεται «ιδιώνυμο κάθε αδίκημα σε βάρος αστυνομικού εν ώρα υπηρεσίας», ζητώντας μάλιστα «βαρύτερες ποινές» και «χωρίς αναστολή για τους δράστες, με άμεση τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα». Με τον τρόπο αυτό συλληφθέντες που τους αποδίδονται κατηγορίες επίθεσης σε αστυνομικό και καταδικάζονται στο αυτόφωρο θα οδηγούνται στη φυλακή χωρίς η έφεση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Φυσικά, ο συνδικαλιστής δεν εισηγείται αντίστοιχο μέτρο για τα αδικήματα αστυνομικών εις βάρος πολιτών. Μία ακόμα από τις ενδιαφέρουσες ιδέες του κ. Πικράκη, ο οποίος είναι και αντιπρόσωπος Ηρακλείου στην ΠΟΑΣΥ, είναι οι αστυνομικοί να απαλλαχθούν από τη φυσική παρουσία ως μάρτυρες σε δικαστικές αίθουσες ώστε «να μη στοχοποιούνται από κατηγορούμενους εγκληματίες και διάφορους αλληλέγγυους (sic) τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους». 

O ίδιος μάλιστα ζητά πλήρη ανωνυμία για τους συναδέλφους του καθώς προτείνει «η ανάγνωση των ενόρκων καταθέσεων να αρκεί και να αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο ενώπιον του δικαστηρίου με άμεση τροποποίηση του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, χωρίς να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία των μαρτύρων αστυνομικών». Με λίγα λόγια, ο κ. Πικράκης προτείνει πλήρη ασυδοσία, με τον αστυνομικό ύστερα από κάθε είδους εμπλοκή με τον πολίτη να είναι στην πράξη εξαφανισμένος.

Είναι προτάσεις προβληματικές και επικίνδυνες, δηλώνουν τα μέλη της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου, Μιχάλης Σαρχιανάκης και Θόδωρος Τερζάκης, οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση για επείγουσα συζήτηση και λήψη απόφασης επί των προτάσεων αυτών από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου, το Δ.Σ. του οποίου συνεδριάζει σήμερα.

Για «αναχρονιστικές» προτάσεις κάνει λόγο στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Αρης Ροζάκης: «Πρόκειται για προτάσεις εκτός τόπου και χρόνου. Δεν μπορούμε εν έτει 2021 να καθιερώνουμε ιδιώνυμα εγκλήματα επειδή στρέφονται κατά αστυνομικών. Όσο δε για την απαλλαγή από τις μαρτυρικές καταθέσεις, είναι πρόταση που στρέφεται εις βάρος της ουσίας της ποινικής δίκης», λέει ο ίδιο. 

Πηγή: Εφ.Συν

 

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

438108010 18426626314000170 825866362010932573 n

Κατερίνα Βρανά: «Σελεμπρέισιον γενεθλίων και επιβίωσης» – 7 χρόνια επιβίωσης με δύο δυνατές αναρτήσεις (Εικόνες)

Σαν σήμερα, στις 23 Απριλίου, η Κατερίνα Βρανά ήρθε αντιμέτωπη με τον θάνατο και κατάφερε…

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

nosokomeio agia olga giatros giatroi 2

Σοκ στο Αγρίνιο: Ασθενής πέθανε λίγες ημέρες αφού πήρε εξιτήριο – Τι απαντά το νοσοκομείο

Οι πρώτες πληροφορίες για τον άτυχο ασθενή στο Αγρίνιο - Οι αρχές ερευνούν τα αίτια…

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…