Τον βιασμό της 12χρονης δεν το κρεμάμε στα μανταλάκια… για περισσότερη ακροαματικότητα-Το προστατεύουμε από την ανθρωποφαγία

Στο άκουσμα τις είδησης, ήδη τα περισσότερα κανάλια έχουν στήσει αντίσκηνο έξω από το σπίτι της 12χρονης. Μήπως ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος στην ανθρωποφαγία με θύμα ένα ανήλικο παιδί; Τον βιασμό δεν το κρεμάμε στα μανταλάκια για περισσότερη ακροαματικότητα

rape

Ο βιασμός, με θύματα κυρίως γυναίκες και ανήλικους, απασχολεί εκτενώς τα ΜΜΕ . Και όχι άδικα. Τα «σκοτεινά» εγκλήματα με θύματα γυναίκες και δη ανήλικα παιδιά πρέπει ούτως ει άλλως να βγαίνουν στο φως για την σκιαγράφηση του εγκληματικού προφίλ των βιαστών. Και αν για την υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο της 12χρονης από τον Κολωνό που ο 53χρονος θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος καθώς του αποδίδεται ότι βίαζε και εκπόρνευε το παιδί, στοχοποιήθηκε αμέσως από τα ΜΜΕ με φωτογραφίες του που κυκλοφόρησαν αμέσως (συνοδευόμενο από το ανάθεμα της κοινής γνώμης ), για να αποκαλυφθεί η νοσηρή του πλευρά και να ανοίξουν στόματα…και πηγές για τους «πελάτες» του, μπορεί να δικαιολογηθεί.  Αυτό όμως που δεν δικαιολογείτε είναι ο 2ος «βιασμός» του ανήλικου κοριτσιού που βίωσε αυτό το μαρτύριο.

Στο άκουσμα τις είδησης, ήδη τα περισσότερα κανάλια έχουν στήσει αντίσκηνο έξω από το σπίτι της 12χρονης, μήπως και εκμαιεύσουν κάτι τόσο από την ίδια η την μητέρα της . Ηδη μάλιστα κυκλοφόρησε  σε ενημερωτική (ο θεός να την κάνει) εκπομπή   φωτογραφία  του ανήλικου , διασύροντας το παιδί…που από θύμα θα βρεθεί ξαφνικά να αντιμετωπίσει και την ρετσινιά…που θα του κωλύσει η γειτονία και ο κοινωνικός περίγυρος.

Δικαιολογημένη η παράκληση της δικηγόρου της οικογένειας, Ασπασία; Ταραχοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΑΝΤ1, ότι «Το παιδί είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, όπως και όλη η οικογένεια που έχει κι άλλα παιδιά. Τα στοιχεία τους έχουν γίνει γνωστά σε όλη τη γειτονιά, έχω στείλει επιστολή στο ΕΣΡ και ΕΣΗΕΑ. Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για ένα παιδί που έχει καταστραφεί η ζωή του και πρέπει να βρούμε τρόπους να τους προστατέψουμε»

Τέλος, η δικηγόρος είπε ότι, «μέχρι πριν από λίγες ώρες, εκτός από μία κοινωνική λειτουργός του Δήμου, δεν έχει πάει καμία υπηρεσία για στήριξη του παιδιού ή των αδελφών του».

 

Σε αυτή την χώρα η κουλτούρα βιασμού έμεινε η ίδια. Είναι εύκολο να εστιάζουν η δημοσιογράφοι και οι κάμερες στους δολοφόνους , όχι όμως στα θύματα των αποτρόπαιων πράξεων που είναι ανήλικα παιδιά.  Γνωρίζουμε ότι όλα  αυτά τα χρόνια το αίμα και το σπ@ρμ@ πουλάνε στο κοινό και το λανσάρουν τα κανάλια. Είναι όμως μια ποταπή   δημοσιογραφία που δεν ακολουθεί κανένα κανόνα δεοντολογίας.  Μήπως  τελικά ήρθε η ώρα να μπει ένα τέλος σε αυτή την  ανθρωποφαγία, και ειδικά όταν πρόκειται  για ένα ανήλικο παιδί; Για τον βιασμό της 12χρονης (και κάθε ανήλικου παιδιού) προσπαθούμε να τα προστατέψουμε από την λαίλαπα της ανθρωποφαγίας.  Δεν στεκόμαστε έξω από το σπίτι τους  για να τα κρεμάσουμε   στα μανταλάκια… για περισσότερη ακροαματικότητα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

kontou fitsiou

Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας: Ασημένιες οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού

Το πρώτο της μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Ζέγκεντ της Ουγγαρίας, πανηγύρισε…

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…