Τον Τζήμερο βαθιά κατάλαβέ τον

Μπορεί ο ίδιος, με το χυδαίο τρόπο που τον χαρακτηρίζει, να αρνήθηκε κατηγορηματικά την πληροφορία ότι βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ, ωστόσο ο Τζήμερος είναι εδώ και τρία χρόνια στη ΝΔ. Όχι επισήμως ο ίδιος σαν πρόσωπο. Αυτά που πρεσβεύει.

5b55cee51dc5244e1f8b4567

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Η εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυρίως η μετέπειτα ηγεμονία του γραφικού τηλεπωλητή στη ΝΔ, ώθησε πολλούς ακροδεξιούς – νεοφιλελεύθερους να βγουν απ’ το “καβούκι” τους. Ο Θάνος Τζήμερος, βέβαια, είχε βγει πολύ πιο πριν από την “ντουλάπα” του νεο-χρυσαυγιτισμού. Άρα, για να είμαστε ακριβείς, η ΝΔ του Μητσοτάκη και του Άδωνη, υιοθέτησε πολλές από τις απόψεις του Τζήμερου, όχι το αντίθετο.

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, πως ο Θ. Τζήμερος ήταν από τους πρώτους που χαιρέτησαν με ενθουσιασμό την -αμφιλεγόμενη- εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ είχε ήδη προλάβει να εκδηλώσει τη στήριξη του τον Άδωνη Γεωργιάδη.


Μπορεί αρκετοί να ισχυρίζονται πως το “Τζήμερος” είναι πάθηση και όχι άνθρωπος, αλλά η αλήθεια είναι πως ο πρόεδρος του ακραίου μορφώματος “Δημιουργία Ξανά”, όχι μόνο είναι πραγματικό πρόσωπο, αλλά είναι και δημόσιο πρόσωπο (που ελέγχεται όπως όλοι οι πολιτικοί). Τουλάχιστον ο Τζήμερος -όπως και αρκετοί άλλοι που κυκλοφορούσαν προ κρίσης ως φυσιολογικοί άνθρωποι- δεν ντρέπεται να γράψει ακριβώς αυτά που πραγματικά πιστεύει για τον εργασιακό μεσαίωνα που οραματίζεται, σε αντίθεση με την ηγετική ομάδα της ΝΔ, που τα κρύβει επιμελώς.

Ο Θάνος Τζήμερος, δεν επικεντρώνει όμως, όπως ένας απλός νεοφιλελεύθερος, στο να προπαγανδίζει μόνο τον εργασιακό μεσαίωνα, τον κορπορατισμό, την πλήρη εξάλειψη του κοινωνικού κράτους, τις -αγαπημένες του- ομαδικές απολύσεις και το “μαζί τα φάγαμε”. Όχι. Αυτά είναι δεδομένα. Ο Τζήμερος, δεν είναι απλά ένα ακόμα ορφανό της Θάτσερ. Είναι κήρυκας του μίσους και της θεωρείας των “δύο άκρων”. 

Ας θυμηθούμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του: 

Σύμφωνα με το Θάνο Τζήμερο, το έγκλημα των Ναζί κατακτητών στη χώρα μας δεν ήταν τόσο μεγάλο και σοβαρό όσο αυτό του ΕΛΑΣ και της Εθνικής Αντίστασης. Μάλιστα ο ίδιος το προχώρησε ακόμα παραπέρα λέγοντας με λίγα λόγια πως οι… καημένοι οι Ναζί προέβησαν στη σφαγή του Διστόμου, του Χορτιάτη και των Καλαβρύτων επειδή τους προκάλεσαν οι κομμουνιστές αντάρτες του ΕΛΑΣ, με αχρείαστες αντιστασιακές πράξεις. «Δεν εξισώνω το έγκλημα των Ναζί με το έγκλημα του ΕΛΑΣ. Το δεύτερο το θεωρώ χειρότερο», ήταν τα ακριβή του λόγια. Έτσι για να μη μας μείνει καμιά αμφιβολία.


Αν νομίζετε ότι η δικαιολόγηση των εγκλημάτων των Ναζί, είναι το πιο χαμηλό σημείο που μπορεί να φτάσει ένα ακροδεξιός νεοφιλελεύθερος στη χώρα μας… πλανάστε πλάνην οικτρά. Ο Θάνος Τζήμερος ξέπλυνε και τους απογόνους των κατακτητών, την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, εξισώνοντας τον αντιφασίστα, Παύλο Φύσσα, με τους δολοφόνους του. Μάλιστα, επειδή το “μαχαίρι” της σκατοψυχιάς δεν είχε φτάσει αρκετά βαθιά, φρόντισε να προσβάλλει και τη μάνα του νεκρού, τη Μάγδα Φύσσα. Ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα αποδεικνύεται φτωχή για να περιγράψει τον ξεπεσμό ενός ανθρώπου στο επίπεδο του Θάνου Τζήμερου


Αν υπάρχει κάτι που χαρακτηρίζει το Θάνο Τζήμερο, είναι η ευκολία με την οποία ξεπερνάει ακόμα και τον πιο εμετικό εαυτό του. Εκεί που λες ότι πλέον έφτασε στον πάτο, πασαλειμμένος από λάσπη και περιττώματα, ερεθίζοντας τα πιο κτηνώδη ένστικτα του ανθρώπου, αυτός επιδίδεται σε μια συνεχή, μαραθώνια γεώτρηση. Πάντα έχει και πιο κάτω. 

Αξέχαστη παραμένει και η ετυμηγορία του για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα. Σύμφωνα με τον Τζήμερο, ο Αλ. Γρηγορόπουλος ήταν «ένα αξιολύπητο παιδί, θύμα μιας διαλυμένης αστικής οικογένειας που έδινε νόημα στην ύπαρξή του ως επαναστάτης πολυτελείας των ΒΠ. Άτυχος στο συναπάντημά του με μια εξοστρακισμένη σφαίρα». Μπορεί το δικαστήριο να μη δικαίωσε το δολοφόνο του Αλέξη, τα κατάφερε όμως ο Τζήμερος.


Η εμμονή του με την επικίνδυνη και μεθοδευμένη από σύσσωμη τη Δεξιά, θεωρία των δύο άκρων, τον έφτασε στο σημείο ώστε απροκάλυπτα να εξισώσει το ΚΚΕ με τους Ναζί και το Χίτλερ, ενώ σα γνήσιος “χωροφύλακας” ζητάει συνεχώς να κηρυχθεί εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό -όπως καταγγέλθηκε επισήμως- σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, γρονθοκόπησε την Περιφερειακή σύμβουλο του ΚΚΕ, Αλεξάνδρα Μπαλού.



Οι αναφορές του Θάνου Τζήμερου στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, είναι τόσο εμετικά ρατσιστικές που συναγωνίζεται επαξίως τους Αδώνιδες, του Πλεύρηδες, τους Παναγιώταρους και τους Κασιδιάρηδες. Σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM, μάλιστα, πριν λίγα χρόνια είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «η διαβίωση για τους μετανάστες στην Ελλάδα θα πρέπει να είναι τέτοια, ώστε όταν τηλεφωνούν στα χωριά τους να μην λένε ότι η ζωή στη χώρα μας είναι αρκετά καλύτερη από ό,τι στις πατρίδες τους. Υπογράμμισε ότι με αυτόν το τρόπο θα αποτρέπονται άλλοι μετανάστες από το να σκέφτονται την Ελλάδας ως πιθανό προορισμό».

Σας θυμίζει κάτι; 

Την ίδια ακριβώς περίοδο, ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε, με ακρίβεια χιλιοστου σχεδόν την ίδια δήλωση.


Για να τελειώνουμε. Είναι ευλογία που υπάρχουν οι Τζήμεροι σε αυτό τον κόσμο

Είναι η απόδειξη πως υπάρχει κάτι πολύ χειρότερο από τους αμόρφωτους, χειραγωγούμενους φασίστες. Αυτό είναι οι ημιμαθείς ακραίοι νεοφιλελεύθεροι, που πιστεύουν -από επιλογή- σε έναν κόσμο όπου ο ισχυρός έχει δίκιο και ο αντιφασίστας είναι άκρο, όπως ο φασίστας! 

Να τους αγαπάτε τους Τζήμερους, είναι ο καθρέφτης που αντανακλά την ανθρωπιά σας… τους χρωστάμε τόσα πολλά! 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

Γιάννης

Τροχαίο στη Σκιάθο: Ντυμένος γαμπρός θα κηδευτεί ο 17χρονος Γιάννης – Το συγκλονιστικό βίντεο της αδελφής του

«Γιάννη μου μωρό μου για μένα είσαι εδώ. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του»,…

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: «Μα υπάρχω ακόμα, είμαι ακόμα εδώ»

Οι φίλοι, συνοδοιπόροι και συνεργάτες του, θα βρεθούν για μια μοναδική συναυλία την Δευτέρα 3…

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…