Τον Θεό επικαλέστηκε ο Γ. Οικονόμου για να δικαιολογήσει την κυβερνητική αδράνεια για τα αντιπλημμυρικά έργα

«Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα»

5382549

«Με το Θεό δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. Δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα φυσικά φαινόμενα» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών για τις πλημμύρες στη Βόρεια Εύβοια.

Φορτώνοντας τις ευθύνες στον Θεό, προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση είχε τα χέρια της δεμένα αλλά και να δικαιολογήσει την κυβερνητική αδράνεια που καταγράφηκε για πολλοστή φορά ως προς την έναρξη αντιπλημμυρικών έργων ιδιαίτερα στις περιοχές που κάηκαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου.

Είναι απορίας άξιον αν η κυβέρνηση αντιλαμβανόμενη και η ίδια την αναπολεσματικότητα της θα επιλέξει από εδώ και στο εξής να επικαλείται μεταφυσικές αιτίες προκειμένου να εξηγήσει τα εγκόσμια.

Σε κάθε περίπτωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο τα φόρτωσε στον Θεό, αλλά κατέληξε να υιοθετήσει ακόμα και τις δηλώσει του υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα ο οποίος υποστήριξε πως οι πλημμύρες στην Εύβοια δεν σχετίζονται με τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Αναλυτικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε πως σαφώς το γεγονός ότι δεν υπήρξε δάσος έπαιξε ρόλο, αλλά υπενθύμισε ότι στο νησί πάντα σημειώνονται πλημμύρες και έκανε λόγο για δομικά προβλήματα, όχι μόνο στην Εύβοια, αλλά και στην Αττική, η οποία ανησυχεί τους ειδικούς ενόψει χειμώνα και μετά τη μεγάλη φωτιά στη Βαρυμπόμπη.

Η κυβέρνηση έχει κάνει «πολύ στεχευμένες ενέργειες, σε χρόνο ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να συγκριθεί με αντίστοιχες αντιδράσεις στο παρελθόν, πάντοτε σε συνεννόηση με ειδικούς, δασαρχεία και αυτοδιοίκησή», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για να προσθέσει ότι «θωρακίζουμε τις περιοχές που επλήγησαν».

«Στην Εύβοια δεν ήταν πρώτη φορά που πλημμύρισε η Αγία Άννα, είχε γίνει και στο παρελθόν», είπε και τόνισε ότι «εμείς φροντίζουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας και αντιμετωπίζουμε τα δομικά προβλήματα πιο γρήγορα από ό,τι το παρελθόν».

 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…