Τον ταΐζουμε, τον ποτίζουμε, του πληρώνουμε και τα αεροπορικά

cover
NewsRoom 13/02/2014 | 17:37

Ποιος είπε ότι λεφτά δεν υπάρχουν; Όταν πρόκειται για τα αεροπορικά εισιτήρια του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη λεφτά υπάρχουν και παραυπάρχουν. Ο κ. Γεωργιάδης, υπέρμαχος των περικοπών που προβλέπει το Μνημόνιο, βρίσκεται ήδη από χθες στη Βοστώνη των ΗΠΑ. Εκεί αναμένεται να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είχε προηγηθεί πρόσκληση της ευρωπαϊκής λέσχης του Χάρβαρντ προς τον έλληνα υπουργό Υγείας. Τον πλέον μνημονιακό όπως δηλώνει και ο ίδιος.

Τα χρήματα όμως των αεροπορικών εισιτηριών  θα πληρωθούν από τον προϋπολογισμό του υπουργείου. Το koutipandoras.gr δημοσιεύει τη σχετική απόφαση που δημοσιεύεται και στο Διαύγεια. Το συνολικό κόστος του ταξιδιού για τον ίδιο αλλά και στενό του συνεργάτη αναμένεται να αγγίξει τα 2.420 ευρώ.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι για ποιο λόγο να πληρωθούν τα χρήματα αυτά από τις δαπάνες του υπουργείου; Σε μια περίοδο που περικόπτονται συνεχώς δαπάνες από την Υγεία και τα νοσοκομεία όλης της χώρας εμφανίζουν μια εικόνα διάλυσης λόγω έλλειψης χρημάτων.

Από ότι φαίνεται ο κ. Γεωργιάδης ζήλεψε τη δόξα του Γιώργου Παπανδρέου. Πως άλλωστε να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι με τόσα μέτωπα ανοικτά στην Υγεία προτίμησε να πάει να δώσει διαλέξεις στο Χάρβαρντ.