Τον κορονοϊό βαθιά μετάλαβέ τον

Ιερό πόλεμο εναντίον της δημόσιας υγείας, της επιστήμης και της ανθρώπινης λογικής έχει κηρύξει η Εκκλησία της Ελλάδος, με τις πλάτες και τη συνενοχή της κυβέρνησης, καθιστώντας και τους δύο θεσμούς, ηθικούς αυτουργούς, σε περίπτωση θυμάτων από τον κορονοϊό. 

EK Theia Koinonia

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στη Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο».

Το παραπάνω κείμενο δε γράφτηκε στις κατακόμβες της Ρώμης, την περίοδο που οι χριστιανοί διώκονταν με πρωτοφανή αγριότητα από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μαρτυρούσαν βάφοντας με το αίμα τους την άμμο του Κολοσσαίου. Δεν είναι καν μία συνηθισμένη κατήχηση της εκκλησίας προς τους πιστούς ώστε να τονώσει το θρησκευτικό φρόνημα, σε σκοτεινές εποχές του παρελθόντος.

Το εν λόγω κείμενο είναι απόσπασμα ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, το σωτήριο έτος 2020, εν μέσω παγκόσμιας – και σε πολλές περιπτώσεις φονικής – επιδημίας κορονοϊού. 

Ένα μνημείο σκοταδισμού που όχι μόνο παραπληροφορεί τα εκατομμύρια των πιστών στη χώρα μας, αλλά τους καλεί «ακόμα και εν μέσω πανδημίας», να ρισκάρουν τη ζωή τους καθώς αυτό «συνιστά μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό». 

Ας μη μασάμε τα λόγια μας, μιλάμε ξεκάθαρα για ένα φονταμενταλιστικό κάλεσμα αυτοκτονίας των υπερήλικων πιστών. Μπορεί οι Έλληνες μουλάδες να μην υπόσχονται σε ζωσμένους με εκρηκτικά μάρτυρες, παρθένες και πιλάφια στην επόμενη ζωή, αλλά σίγουρα μιλάμε για μια εγκληματική ενέργεια, από τσαρλατάνους που ενσυνείδητα, και υπό την ανοχή της κυβέρνησης, απειλούν όχι μόνο τη δημόσια υγεία, αλλά και οποιαδήποτε πρόοδο της ανθρώπινης διανόησης έχει σημειωθεί τα τελευταία 500 χρόνια. 

Τις μέρες που πέρασαν, δεκάδες κληρικοί και Μητροπολίτες παρέλασαν από Δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές των καναλιών, επαναλαμβάνοντας συνεχώς πως ο κορονοϊός δε μεταδίδεται από τη μετάληψη της θείας κοινωνίας «γιατί ο Χριστός δεν είχε μικρόβια», χωρίς να υπάρχει από την πλευρά των δημοσιογράφων, ο παραμικρός αντίλογος.

Βέβαια, θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Οι ιερείς είναι πολύ πιθανόν να πιστεύουν πως όντως η θεία κοινωνία αποτελεί “σώμα και αίμα Χριστού”, άρα αποκλείεται να μεταδίδει οποιονδήποτε ιό. Στο κάτω – κάτω είναι ένα από τα βασικά συστατικά της πίστης τους να καλούν τους πιστούς να ρισκάρουν τη ζωή τους, αυτοβούλως. Δεν είναι και η πρώτη φορά.Η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Πρωτίστως τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας. 

Και τι κάνει η κυβέρνηση; Το αναμενόμενο. Πλάτες στην εκκλησία. 

Βλέπετε, είναι δύο, μη ανταγωνιστικές, εταιρείες με κοινό πελατολόγιο.

Ούτε μία σύσταση για μέτρα προστασίας ή ακόμα και αναστολή θρησκευτικών εκδηλώσεων, όπως έγινε σε άλλες χριστιανικές χώρες, ακόμα και σε σκληρά θεοκρατικά καθεστώτα σαν το Ιράν και τη Σαουδική Αραβία όπου ανεστάλη ακόμα και το προσκύνημα στη Μέκκα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ενώ χθες οι επιστήμονες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, παραδέχτηκαν κατηγορηματικά πως «ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι», την ίδια ώρα διευκρίνιζαν ότι δεν μπορούν να παρέμβουν σε όσα λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, διότι «το θέμα της Θείας Κοινωνίας άπτεται ζητημάτων θρησκευτικής ελευθερίας και πίστης». Μία πλήρης παράδοση και υποταγή της επιστήμης και της εκτελεστικής εξουσίας στον σκοταδισμό.

Τουλάχιστον ο Πόντιος Πιλάτος είχε ένα μίνιμουμ προστασίας, νίπτοντας τας χείρας του. Η κυβέρνηση απλά χώνει το κεφάλι στην άμμο.

Την ώρα που ακόμα και επιστήμονες, όπως η λοιμωξιολόγος κ. Ελένη Γιαμαρέλλου, εκφράζουν προσωπικές αντιεπιστημονικές απόψεις, ο καθηγητής ιατρικής στη σχολή της Σορβόννης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας, μιλώντας σήμερα στο Μega, δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην Ελλάδα με κύριο ρυθμιστή την εκκλησία, δεδομένου ότι ελέγχει και καθοδηγεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, είναι πολύ επικίνδυνη. Δημιουργεί συνθήκες αύξησης της ταχύτητας διάδοσης του ιού στη χώρα. Βρισκόμαστε σε μια επιδημία η οποία γίνεται πανδημία και μιλάμε για έναν ιό που δεν υπάρχει φυσική ανοσία και κανένα εμβόλιο».

Σε κάθε περίπτωση, είναι άλλο – και ορθόν – να σέβεσαι την πίστη του άλλου και να παριστάνεις, τέλος πάντων, πως δεν τρέχει και τίποτα αν η μεταφυσική παλαβομάρα παρεμβαίνει ακόμα στις κοσμικές λειτουργίες του κράτους, αλλά είναι κάτι εντελώς διαφορετικό οι παρά φύσιν εραστές, εκκλησία και πολιτεία, να παίζουν στα ζάρια της πίστης, τη δημόσια υγεία.

Δυστυχώς, οι ιστορικοί του μέλλοντος θα καταγράψουν πως σε αυτή τη χώρα συζητούσαμε, εν μέσω επιδημίας, για το αν πρέπει να μαζεύονται άτομα υψηλού κινδύνου σε κλειστό χώρο και να γλείφουν όλοι μαζί ένα κουτάλι κάτω από έναν εσταυρωμένο. Μια ιστορική καταγραφή που θα αποδεικνύει την αντίστροφη εξέλιξη της επιβεβαιωμένης επικράτηση των χομο σάπιενς εις βάρος των νεάντερταλ, κατά την πορεία δημιουργίας του ανθρώπινου είδους.

Η Κυβέρνηση και η Εκκλησία, καλό θα είναι να αρχίσουν να προσεύχονται να μην έχουμε θύματα. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…