Τον… κατά Μαρξ ορισμό του «τιποτένιου» αφιερώνει στην επιτροπή λοιμωξιολόγων ο Νίκος Μπογιόπουλος

Καυστικό το σχόλιο του δημοσιογράφου μετά τη διαρροή μέρους των πρακτικών των συσκέψεων της επιτροπής λοιμωξιολόγων

4133087 1

Τον ορισμό του «τιποτένιου» ανθρώπου όπως τον έχει διατυπώσει ο Καρλ Μαρξ απευθύνει στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων ο δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος, σχολιάζοντας τη διαρροή μέρους των πρακτικών από τις συνεδριάσεις της, όπου φαίνεται η ωμή παρέμβαση της κυβέρνησης στις επιστημονικές αποφάσεις για την καταπολέμηση της διασποράς του κορονοϊού.

«Τον άνθρωπο όμως που τείνει να προσαρμόζει την επιστήμη σε μια άποψη η οποία προέρχεται όχι από την ίδια την επιστήμη (όσο και αν η τελευταία κάνει και λάθη), αλλά απ’ έξω, σε μια άποψη που επιβάλλεται από ξένα για την επιστήμη, εξωτερικά συμφέροντα – αυτόν τον άνθρωπο τον ονομάζω “τιποτένιο”», αναφέρει συγκεκριμένα επικαλούμενος τον Μαρξ.

Η ανάρτησή του είναι χαρακτηριστική: 

Δεν έχω κατά νου ποιες και πόσες είναι οι αντιστάσεις εντός της Επιτροπής στις υπαγορεύσεις της κυβέρνησης, ποιες και πόσες είναι οι αντιστάσεις εντός της Επιτροπής στην κυβερνητική εργαλειοποίηση της Επιστήμης, ποιες και πόσες είναι οι αντιστάσεις εντός της Επιτροπής στην εγκληματική κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα.
Εχω κατά νου εκείνη την κουβέντα του Μαρξ:
“Τον άνθρωπο όμως που τείνει να προσαρμόζει την επιστήμη σε μια άποψη η οποία προέρχεται όχι από την ίδια την επιστήμη (όσο και αν η τελευταία κάνει και λάθη), αλλά απ’ έξω, σε μια άποψη που επιβάλλεται από ξένα για την επιστήμη, εξωτερικά συμφέροντα – αυτόν τον άνθρωπο τον ονομάζω «τιποτένιο».

Εκθέτουν κυβέρνηση και Επιτροπή τα πρακτικά

Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν για τη λειτουργία της επιτροπής ειδικών από ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, η οποία αποκαλύπτει κυβερνητική εμπλοκή στο έργο της επιτροπής που υποτίθεται πως γνωμοδοτούσε ως ανεξάρτητη σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας.

Από το πολυσέλιδο δημοσίευμα γίνεται εύκολα αντιληπτό πως και πρακτικά τηρούνται με κάθε επισημότητα και η άρνηση της κυβέρνησης να τα κοινολογήσει τουλάχιστον στα κόμματα της αντιπολίτευσης έχει πρόδηλη στόχευση να αποκρύψει τα όσα συμβαίνουν πίσω από κλειστές πόρτες.

Επιπλέον, φαίνεται ξεκάθαρα πως ο κ. Τσιόδρας έφυγε από το κάδρο των ενημερώσεων διότι διαφωνεί σε μια σειρά ζητήματα με τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Ενώ διαβάζοντας αποσπάσματα από τα ντοκουμέντα που έφερε στο φως η Δημοκρατία και ο δημοσιογράφος Νίκος Μερτζάνης εύκολα συμπεραίνει κανείς πως πολλές φορές η επιτροπή ειδικών καλείται να επικυρώσει προειλημμένες (από το Μαξίμου) αποφάσεις «με το λιγότερο δυνατό κόστος» παρά τα όσα δήλωναν στελέχη του στενού πρωθυπουργικού πυρήνα.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση στις 19  Μαρτίου:

nb keimeno praktika1 2

nb keimeno praktika2

Πηγή: Documentonews

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…