Τον Καιρίδη κι αν τον πλύνεις το σαπούνι σου χαλάς

Όλοι αυτοί οι τοξικοί του ακραίου κέντρου, που στην πραγματικότητα είναι κανονικότατοι δεξιοί, νομίζουν ότι με τη εισβολή της Ρωσίας του Πούτιν στην Ουκρανία βρήκαν την ευκαιρία που ζητούσαν για να μας στριμώξουν στη γωνιά.

Handmade soap cropped and simplified

Να μας χρεώσουν τον Πούτιν, τον Στάλιν κι όλο το κακό συναπάντημα. Θεωρώντας ότι έτσι θα βοηθήσουν τον Μητσοτάκη και τη κυβέρνηση του να πάρει ανάσες, που τόσο τις έχει ανάγκη. Προσπαθούν να φτιάξουν ένα προπαγανδιστικό αφήγημα, για ένα δήθεν μέτωπο ελευθερίας που εκεί μέσα δεν χωράει η αριστερά. Χωράει η Δύση, το ΝΑΤΟ και προπαντός η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Για τους νεοδεξιούς γιάπηδες η ιστορία του κόσμου άρχισε μόλις πριν από δεκαπέντε μέρες. Με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ότι είχε συμβεί πριν από αυτήν την εισβολή το έχει καταπιεί η λήθη. Είναι σα να μην υπάρχει. Βρίσκεται μέσα σ’ένα θολό ροζ συννεφάκι που ίπταται κάπου στο υπερπέραν. Όταν τους υπενθυμίζεις τα ιστορικά γεγονότα του πρόσφατου παρελθόντος με πρωταγωνιστές το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και γενικώς τη Δύση, οι νεοδεξιοί φίλοι του Μητσοτάκη αγριεύουν σε κοιτούν με μισό μάτι και
σε κατηγορούν ότι ξεπλένεις τον Πούτιν.

Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Για να μην μας πρήζουν και να μην μας προκαλούν. Εμείς δεν εμφανιστήκαμε σήμερα. Τις συνέπειες των πολέμων δεν τις ανακαλύψαμε σήμερα. Ήμασταν πάντα παρόντες. Ήμασταν δίπλα σε όλα τα προσφυγικά κύματα. Βοηθήσαμε στις μεγάλες προσφυγικές ροές του 2015-16. Βοηθάμε όπως μπορούμε μέχρι σήμερα. Δεν ξεχωρίζουμε τους πρόσφυγες σε κανονικούς και μη κανονικούς, σε ξανθούς Ευρωπαίους, μελαχρινούς Ασιάτες και μαύρους Αφρικανούς . Με οδύνη καταγράφουμε τους νεκρούς της Ασίας και της Αφρικής που ξεβράζονται στις ακτές των νησιών μας. Δεν καταπίνουμε και δεν ξεπλένουμε τις επαναπροωθήσεις, τον Μηταράκη, τον Γεωργιάδη, τον καθηγητή Καιρίδη, τον γιατρό Κικίλια και το κάθε ακροδεξιό ρατσιστόμουτρο.

Δεν βρισκόμασταν σε χειμερία νάρκη όλον αυτόν τον καιρό. Δεν ξυπνήσαμε σήμερα που έγινε η εισβολή στην Ουκρανία. Οι νεοδεξιοί του Μητσοτάκη ξαφνικά ξύπνησαν και νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να μας στριμώξουν. Να στριμώξουν την αριστερά. Να της ζητήσουν να υπογράψει τα νέα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων. Κι αν δεν το κάνει να την κατηγορήσουν ότι στηρίζει την εισβολή στην Ουκρανία και τον Πούτιν.

Ξαφνικά ξύπνησε ο Αρκάς και άρχισε τις αναρτήσεις. Που ήσουν κύριε Αρκά τόσον καιρό για να μιλήσεις για όλα αυτά που μας καίνε; Για τα παράξενα κόλπα με το φυσικό αέριο, για το ανοχύρωτο ΕΣΥ που εξαιτίας του πεθαίνουν άνθρωποι, για την ακρίβεια που σαρώνει τα νοικοκυριά, για το σκάνδαλο Novartis που προσπαθούν να το κάνουν σκευωρία Novartis, για τις επαναπροωθήσεις;

Μόκο ο Αρκάς. Και οι υπόλοιποι Αρκάδες.

Αφού αυτή η κυβέρνηση απέτυχε με ότι ασχολήθηκε, αφού καθημερινά βουλιάζει στο βούρκο της διαφθοράς, της διαπλοκής και της σήψης, το μόνο αφήγημα που τους έμεινε είναι ο Μητσοτάκης στρατηλάτης του ΝΑΤΟ. Κι αυτό προσπαθούν να επιβάλουν. Όσοι τους κράζουμε, είμαστε εκτός εθνικού πλαισίου. Είμαστε απολογητές του Πούτιν. Είναι το νέο παραμύθι της εθνικοφροσύνης. Εκεί θα πατήσουν μήπως καταφέρουν και κοροϊδέψουν τον κόσμο και ξαναψηφίσει τον Μητσοτάκη. Γιατί ο πραγματικός καημός τους εκεί είναι. Πως θα σώσουν τον Μητσοτάκη και την άθλια κυβέρνηση του.

Ξαφνικά οι «μουγκοί» της ανθρωπιστικής κρίσης των μνημονίων, οι ίδιοι που ήταν οι λαλίστατοι του «βάστα Γερούν», ξεσηκώνονται και χύνουν δάκρυα για την Ουκρανία. Ανθρωπιστές à la carte. Μαζί τους κι ο Αρκάς που ξαφνικά ξύπνησε από τη χειμερία νάρκη του, άνοιξε το ένα μάτι μετά το άλλο, πήρε το πενάκι του και παρέα με τον Γεωργιάδη, τον Μηταράκη, τον Κικίλια και τον Καιρίδη ανηφόρησαν κατά την Ουκρανία μεριά για να βρουν «χριστιανούς, λευκούς, Ευρωπαίους» πρόσφυγες που ν’άξιζει τον κόπο ν’άσχοληθεί κανείς μαζί τους.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.