Newsroom

Newsroom

Τον Ιούνιο οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

  Μετά τις ευρωεκλογές θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η…

 

Μετά τις ευρωεκλογές θα ληφθούν οι αποφάσεις για το ελληνικό χρέος σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung η οποία επικαλείται κύκλους του Eurogroup.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, θα ήθελε πριν από την έναρξη της ελληνικής προεδρίας «μια παραχώρηση» στο θέμα αυτό, ωστόσο πηγές των Βρυξελλών διέρρευσαν «ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο».

Όπως ανέφεραν συγκεκριμένα οι πηγές του Eurogroup, μια συμφωνία για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα προκύψει αργότερα από ό,τι προγραμματιζόταν, καθώς η Αθήνα θα πρέπει να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Και στις δεσμεύσεις αυτές ανήκει μεταξύ άλλων η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2014, αλλά και συγκεκριμένα διαρθρωτικά μέτρα.

Η Süddeutsche Zeitung υπενθυμίζει επίσης ότι η αξιολόγηση της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας προβλέπεται να γίνει τον Απρίλιο και τότε θα διαπιστωθεί εάν το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο. Σύμφωνα με πηγές των Βρυξελλών που επικαλείται η εφημερίδα, ο έλεγχος των στοιχείων θα γίνει πιθανότατα τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το χρονοδιάγραμμα αυτό δεν αρέσει στον Σαμαρά, ο οποίος θα προτιμούσε να πάει στις ευρωεκλογές έχοντας διασφαλίσει από πριν ένα θετικό μήνυμα. Αλλά κυρίως αυτό είναι που δεν θέλει η καγκελάριος Μέρκελ ακριβώς εξαιτίας των ευρωεκλογών, διευκρινίζει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα παρατηρεί επίσης πως οι τόνοι μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ανέβει και πως ο κ. Σαμαράς θα προτιμούσε να παρακάμψει την τρόικα και να διαπραγματευτεί με τους ευρωπαίους εταίρους του και κυρίως με τη Γερμανία.

Κάνει τέλος ειδική μνεία στους πολιτικούς συσχετισμούς στην Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών και επισημαίνει ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ η ελληνική κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η οποία παραμένει τρίτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Πηγή: Deutsche Welle

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

ΡΕΝΤΗ ΓΑΔΑ ΟΠΑΔΟΙ

Ρέντη: Οι σχέσεις της εγκληματικής οργάνωσης της «Θύρας 7» με τον επίσημο Ολυμπιακό!

Εντυπωσιακά στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες ενδείξεις για σχέσεις των οργανωμένων χούλιγκανς της Θύρας 7 με…