Τον «χαβά του» ο Σκέρτσος: «Οι αστυνομικοί ούτε στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό»!

Επικαλούμενος…την επιστήμη, ο Υπουργός Επικρατείας επιμένει να ισχυρίζεται πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μεταξύ των αστυνομικών και έτσι δεν καθιστά αναγκαία την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

NewsRoom 21/11/2021 | 20:04

Στην αρχική του τοποθέτηση επιμένει ο Άκης Σκέρτσος, ο οποίος θέλησε να απαντήσει στον «θόρυβο» που έχει ξεσπάσει μετά τη χθεσινή του δήλωση για τους ανεμβολίαστους αστυνομικούς.

Επικαλούμενος…την επιστήμη, ο Υπουργός Επικρατείας επιμένει να ισχυρίζεται πως ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται μεταξύ των αστυνομικών και έτσι δεν καθιστά αναγκαία την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Η αιτιολόγηση της τοποθέτησής του μάλιστα ήταν πως «δεν υπάρχει κάποια μελέτη που να δείχνει ότι οι εργαζόμενοι στην αστυνομία μεταδίδουν τον ιό», γεγονός που όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ίδιο να επανέρχεται, και τελικά να εμμένει στην αρχική του δήλωση.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Σκέρτσου

Όποιοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια επαγγέλματα είναι πιο εκτεθειμένα στον κορονοϊό και κατά πόσο οι αστυνομικοί είναι μεταξύ αυτών, δεν χρειάζεται να ανατρέχουν σε “letters to the editor” που δεν αποτελούν μελέτες και απλά προειδοποιούν για τα ατομικά μέτρα προστασίας που αυτονόητα πρέπει να εφαρμόζουν και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας.

Μπορούν όμως να επισκεφθούν π.χ.:

– αυτή τη δημοσίευση των New York Times https://www.nytimes.com/…/coronavirus-worker-risk.html

 – αυτή του BBC https://www.bbc.com/news/uk-52637008.amp

– ή αυτή του WEF https://www.weforum.org/…/occupations-highest-covid19…/,

όπου θα διαπιστώσουν ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι λιγότερο εκτεθειμένοι στον κορονοϊό -εκτός από τους υγειονομικούς- και από εκπαιδευτικούς, οδηγούς λεωφορείων, νηπιαγωγούς-βρεφονηπιοκόμους, αεροσυνοδούς, ηθοποιούς, αισθητικούς, κουρείς-κομμωτές, επόπτες σίτισης, εργαζόμενους σε σωφρονιστικά καταστήματα κοκ.

Για την ακρίβεια μεταξύ των 100 πολυπληθέστερων επαγγελμάτων οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στα πρώτα 50 πιο εκτεθειμένα επαγγέλματα στον κορονοϊό.

Αυτό δεν σημαίνει πως δεν κολλούν και δεν μεταδίδουν -κολλούν, μεταδίδουν, πρέπει να εμβολιάζονται και ταυτόχρονα να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Σημαίνει, όμως, πως σε μια δημόσια συζήτηση ιεράρχησης των επαγγελμάτων με δείκτη επικινδυνότητας/ευαλωτότητας, οι αστυνομικοί δεν βρίσκονται στην πρώτη σειρά.

Μην επιχειρούν, λοιπόν, κάποιοι να δώσουν και δήθεν επιστημονικό υπόβαθρο στον δημόσιο κανιβαλισμό που έχουν στήσει διότι κάτι τέτοιο δεν προκύπτει. Αποκαλύπτει όμως πολύ καθαρά τα κίνητρά τους.

Η κυβέρνηση -ευτυχώς για όλους μας- ασκεί πολιτική δημόσιας υγείας με επιστημονικά κριτήρια, όχι με ταξικούς ή πολιτικούς όρους στοχοποίησης συγκεκριμένων επαγγελμάτων όπως κάνει δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσκομίσει αντιπολιτευτικά οφέλη.