Τον φάκελο με τα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Καϊλή στην Ελλάδα ζήτησαν οι Βέλγοι δικαστές

Στοιχεία από τον Πρόεδρο της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος ζήτησε ο Βέλγος Εισαγγελέας που χειρίζεται την έρευνα, για το τεράστιο σκάνδαλο QatarGate

mantalena eva kaili

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η έρευνα από την εισαγγελία του Βελγίου για την εμπολοκή της Εύας Καϊλή στο σκάνδαλο του QatarGate. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταφέρει το ieidiseis.gr ο Βέλγος Μισέλ Κλεζ ζήτησε μέσω της ομόλογης Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος του Βελγίου, όλα τα στοιχεία, για τα περιουσιακά στοιχεία της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή και της οικογένειας της, τα οποία έχουν δεσμευτεί στην Ελλάδα, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν η περιουσία της αποκτήθηκε με νόμιμα μέσα, ή με χρήματα από το QatarGate.

 

Υπενθυμίζεται, ότι μετά τη σύλληψη της Εύας Καϊλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζόρτζι στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση δωροδοκίας από το Κατάρ, η Αρχή για το Ξέπλυμα άρχισε αμέσως να αναζητά τα περιουσιακά στοιχεία της ίδιας, του συντρόφου, αλλά και μελών της οικογένειάς της. Ενα από πρώτα πράγματα που εντόπισαν ήταν μια εταιρεία με αντικείμενο την ανάπτυξη και εκμετάλλευση ακινήτων. Η Εstate Aria properties συστάθηκε τέλη Νοεμβρίου, λίγες μόνον ημέρες πριν από τη σύλληψή της.

Συγκεκριμένα ζητήθηκε από τον κ. Βουρλιώτη η πλήρης λίστα των περιουσιακών στοιχείων της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύας Καϊλή, των μελών της οικογενείας της και του συζύγου της, τα οποία είχε δεσμεύσει η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Παράλληλα, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, ο Βέλγος εισαγγελέας ζήτησε από τον κ. Βουρλιώτη στοιχεία για το «χρυσό» οικόπεδο 7 στρεμμάτων στην Πάρο, που είχε αγοραστεί από την Εύα Καϊλή και τον Ιταλό σύζυγο της Φραντσίσκο Τζόρτζι και το οποίο δέσμευσε πρόσφατα η Αρχή Ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ζητήθηκαν και όλα τα περιουσιακά στοιχεία, καθώς και οι τραπεζικοί λογαριασμοί των δύο ΜΗΚΥΟ, που ανήκουν στην αδελφή της Εύας Καϊλή, Μανταλένα, που επίσης έχουν δεσμευτεί από τον κ. Βουρλιώτη.

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι