Τον έφαγε ο… εγωισμός του; Ρεπορτάζ του iefimerida.gr για Μένιο προκαλεί ερωτηματικά

«Ο βίος και η πολιτεία ενός ανθρώπου που ξεκίνησε ταπεινά και κατέληξε να πληρώσει το "φουσκωμένο τηλεοπτικό εγώ" του»

123990176 3344247225630282 897980784340332348 n 2

Ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για την πορεία που διέγραψε ο Μένιος Φουρθιώτης στα ΜΜΕ και την trash TV, δημοσίευσε η ιστοσελίδα iefimerida.gr, στη σκια των ραγδαίων εξελίξεων που προκάλεσε η καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου εναντίον του.

Το ρεπορτάζ της ιστοσελίδας για την πορεία του Φουρθιώτη είναι πράγματι ένα από τα πιο αναλυτικά που έχουν δημοσιοποιηθεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες και παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον αφού αποτυπώνει την πορεία του -πάντα- αμφιλεγόμενου Μένιου Φουρθιώτη και τις ακροβασίες του ανάμεσα στην trash tv και το προφίλ του «δημοσιογράφου».

Το πρόβλημα όμως ξεκινάει στις αξιολογικές αναφορές για τον Φουρθιώτη, όπου ηθελημένα ή αθέλητα, προβάλλεται η πορεία του Φουρθιώτη, ούτε λίγο ούτε πολύ, ως «εναλλακτική».

«Η περίπτωση Φουρθιώτη δεν αποτελεί μόνο ενσάρκωση της φράσης «η τηλεοπτική προβολή φουσκώνει το εγώ», αλλά όταν αυτή συνδυάζεται με ελλιπή καλλιέργεια τότε το ολίσθημα της απροσεξίας φαντάζει πιο προκλητικό. Το ξεκίνημα του Μένιου Φουρθιώτη από το Περιστέρι και η απογείωσή του στα βόρεια προάστια μοιάζει με μια ανοδική πορεία που η χωρίς αμφιβολία σωτήρια παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας θα την κάνει να μοιάζει με μπούμερανγκ. Το οποίο σηματοδοτεί την επιστροφή στην αφετηρία αυτής της ανοδικής πορείας και ίσως πιο πίσω. Και το ξεκίνημά του δεν ήταν εύκολο. Αυτή η δυσκολία διαμόρφωσε και τη φιλοδοξία του», αναφέρει το άρθρο, ενοχοποιώντας την «φιλοδοξία» και τον «εγωισμό» του Φουρθιώτη για τα όσα φέρεται να έχει κάνει και τον έχουν οδηγήσει στο να απολογείται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Άλλωστε, και η φράση για τη Τζούλια Αλεξανδράτου φαίνεται να υποβαθμίζει πολλά από τα χαρακτηριστικά του Μένιου Φουρθιώτη, αφού αναφέρει με χαρακτηριστική… ευγένεια ότι «συνειδητοποίησε ότι η γυναικεία σάρκα θα μπορούσε να αναδειχθεί στο πλέον κατάλληλο όχημα της φιλοδοξίας του». 

Σε κάθε περίπτωση πάντως, συνεχίζει να προκαλεί εντύπωση η επιμονή να αποφεύγεται κάθε αναφορά στη συγκλονιστική καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη για συμβόλαιο θανάτου κατά της ζωής του, ιδιαίτερα εφόσον αυτή ήταν που οδήγησε τελικά στη σύλληψη του Μένιου Φουρθιώτη και άλλων τριών ατόμων που πλέον αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο πατώντας εδώ.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…