Τον έδιωξαν για εμβολιασμούς εκτός λίστας και τον… επιστρέφουν

ΕΔΕ-ξέπλυμα για τον «γαλάζιο» τέως διοικητή του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας Αλ. Γαρδικιώτη

Kέκρυρας 666x399 1

Το χαλί για την ενδεχόμενη πανηγυρική επιστροφή του τέως διοικητή του Κέντρου Υγείας (ΚΥ) Κέρκυρας Αλέξανδρου Γαρδικιώτη, που είχε ξηλωθεί από τη θέση του με απόφαση του τότε υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια αμέσως μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr, στρώνει σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες η αριστοτεχνική συγκάλυψη της υπόθεσης μέσω του πορίσματος της ΕΔΕ που διέταξε το υπουργείο Υγείας (105/3.2.2021), με σκοπό να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση πειθαρχικών αδικημάτων αναφορικά με τη διαδικασία εμβολιασμού και των εκτός κανονιστικών πλαισίων εμβολιασμών στο ΚΥ Κέρκυρας.

Η ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) που συνέταξε ο υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ Ιωάννης Νικόπουλος, όπως καταγγέλλουν ιατρικοί κύκλοι της Κέρκυρας, είναι «διάτρητη» και «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα της απαλλαγής των σοβαρότατων ευθυνών του Αλ. Γαρδικιώτη, ενώ επιρρίπτει ευθύνες διαρροής προσωπικών δεδομένων στο υπαλληλικό προσωπικό του ΚΥ με αφορμή το έγγραφο-ντοκουμέντο που εμφάνισε το documentonews.gr προκειμένου να τεκμηριώσει τη σοβαρή καταγγελία των εκτός λίστας παράνομων εμβολιασμών!

Η διαρροή της… επιστροφής του τέως «γαλάζιου» συντονιστή έχει προκαλέσει και την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο ΚΥ Κέρκυρας, οι οποίοι με επιστολή τους προς το υπουργείο Υγείας και την 6η ΥΠΕ επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Η ενδεχόμενη αντικατάσταση της νυν συντονίστριας από τον τέως διοικητή θα επιφέρει τριγμούς τόσο στη λειτουργία του ΚΥ όσο και στην τοπική κοινωνία αλλά και στους πολίτες μετά από ένα πολύ νωπό σκανδαλώδες γεγονός».

Γνωστά στην Κέρκυρα τα 4 από τα 5 πρόσωπα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Documento, τα συμπεράσματα της επίμαχης ΕΔΕ δεν έχουν καμία σχέση με όλα όσα έχουν αποκαλύψει ενόρκως οι μάρτυρες, οι καταθέσεις των οποίων έχουν παραλειφθεί σκανδαλωδώς. Το μόνο που αναφέρεται στην ΕΔΕ –δεν γινόταν να παραλειφθεί– είναι η παράνομη λίστα των συνολικά πέντε εμβολιασμένων ατόμων. Τα τέσσερα εκ των πέντε είναι γνωστά πρόσωπα στην κερκυραϊκή κοινωνία, μεταξύ των οποίων, εκτός του δημοσιογράφου-αγιογράφου του Κυριάκου Μητσοτάκη, περιλαμβάνονται ένα πρόσωπο της εκκλησίας πολύ κοντά στον μητροπολίτη Κέρκυρας, ένα πρόσωπο που είχε διατελέσει διοικητής στο ΓΝ Κέρκυρας επί κυβερνήσεων δικομματισμού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και ένα πρόσωπο που μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος τοπικής λέσχης.

Το παράδοξο είναι ότι το πόρισμα της ΕΔΕ δεν εξετάζει το γεγονός ότι τη λίστα με τα άτομα προς εμβολιασμό εκτός σειράς δεν τη γνώριζαν τα πρόσωπα που ανήκαν σε ευπαθείς ομάδες, καθώς δεν είχε ανακοινωθεί η κατάρτισή της δημοσίως, π.χ. σε συλλόγους καρκινοπαθών, νεφροπαθών κ.ο.κ., αλλά είχε γίνει γνωστή άτυπα σε λίγους και εκλεκτούς.

Προβληματισμό επίσης προκαλεί το γεγονός ότι για όλα αυτά τα πρόσωπα που εμβολιάστηκαν παράνομα δεν ζητήθηκε ποτέ κάποιο ιατρικό πιστοποιητικό, έστω για την ένταξή τους σε ευπαθείς ομάδες, πέραν του ότι δεν προβλεπόταν ρητά ο εμβολιασμός τους εκείνη τη χρονική περίοδο.

Στην ΕΔΕ δεν εξετάζεται το γεγονός ότι τη λίστα διαμόρφωσε, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ιατρός που δεν ήταν υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου (επομένως και των αδιάθετων δόσεων), αλλά ο υπεύθυνος παραλαβής εμβολίων από την πυροσβεστική και υπεύθυνος φαρμακείου, με την προφανή ανοχή του διευθυντή του ΚΥ, ο οποίος ήταν παρών την ώρα των εκτός λίστας εμβολιασμών, σύμφωνα με τα παρουσιολόγια.

Ο υπεύθυνος του εμβολιαστικού κέντρου παραδόξως δεν κλήθηκε ποτέ να καταθέσει τη μαρτυρία του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά στοιχεία σχετικά με τα παραπάνω ερωτήματα έχουν κατατεθεί από τους μάρτυρες αλλά περιέργως το πόρισμα τα έχει παραλείψει, καταλήγοντας στη βολική ρήση «έλλειψη δόλου» για τους υπευθύνους. Δηλαδή για τον τέως «γαλάζιο» διοικητή του ΚΥ Κέρκυρας, που τις επόμενες ημέρες μετά την καθαίρεσή του συνέχιζε να δηλώνει δημόσια πίστη στον Κυρ. Μητσοτάκη κατά τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του, αλλά και τον γιατρό που κατάρτισε την παράτυπη λίστα των εμβολιασμών εκτός σειράς, σύμφωνα με την απολογία του.

Στους υπαλλήλους ρίχνουν μόνο ευθύνες για το έγγραφο!

Μπορεί το πόρισμα της ΕΔΕ να ξεπλένει τις ευθύνες των παράνομων και εκτός λίστας εμβολιασμών δημόσιων προσώπων, δεν κάνει όμως το ίδιο για τους υπαλλήλους της γραμματείας του ΚΥ Κέρκυρας, στους οποίους καταλογίζει ευθύνες επειδή δεν διαφύλαξαν τα έγγραφα με τους εμβολιασμένους.

Με λίγα λόγια, η ΕΔΕ-χάδι ασχολείται πιο πολύ με τη διαρροή του εγγράφου που έφερε στο φως της δημοσιότητας το documentonews.gr παρά με τον καταλογισμό των ευθυνών σε εκείνους που με τις ενέργειες και την ανοχή τους επέτρεψαν να εμβολιαστούν πρόσωπα εκτός λίστας σε περίοδο που υποκριτικά η κυβέρνηση διέδιδε ότι οι εμβολιασμοί γίνονται σε καθεστώς απόλυτης διαφάνειας.

NODAROS F1
Το πόρισμα της επίμαχης ΕΔΕ που διέταξε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Καρβέλης αναφέρεται αναγκαστικά στους πέντε «ημέτερους» μη υγειονομικούς και μη ένστολους που εμβολιάστηκαν ενώ δεν ανήκαν εκείνη την περίοδο στην ηλικιακή κατηγορία των ατόμων άνω των 80 ετών

 

NODAROS F2

NODAROS F3

NODAROS F4
«Διάτρητη» και «κομμένη και ραμμένη» στα μέτρα απαλλαγής των σοβαρότατων ευθυνών του Αλέξανδρου Γαρδικιώτη (06) είναι η ΕΔΕ που συνέταξε ο υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωάννης Νικόπουλος, καταγγέλλουν ιατρικοί κύκλοι της Κέρκυρας

 

NODAROS F5
«Η ενδεχόμενη αντικατάσταση της νυν συντονίστριας από τον τέως διοικητή θα επιφέρει τριγμούς τόσο στη λειτουργία του ΚΥ όσο και στην τοπική κοινωνία αλλά και στους πολίτες μετά από ένα πολύ νωπό σκανδαλώδες γεγονός» προειδοποιεί το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Κέρκυρας το υπουργείο Υγείας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια

 

Πηγή: Documentonews

Viral βίντεο από Βέροια: Ακομπλεξάριστοι μπαμπάδες χόρεψαν μπαλέτο με τις κόρες τους και αποθεώθηκαν

kazuo ota rLWKOJaZISU unsplash

Viral βίντεο από Βέροια: Ακομπλεξάριστοι μπαμπάδες χόρεψαν μπαλέτο με τις κόρες τους και αποθεώθηκαν

Οι συγκεκριμένοι μπαμπάδες συνόδεψαν τις κόρες τους σε παράσταση μπαλέτου στη Βέροια κερδίζοντας το χειροκρότημα…

Ο «Μάρλον Μπράντο» το μικρό ζαρκάδι επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον – Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο (Video)

image 1 1

Ο «Μάρλον Μπράντο» το μικρό ζαρκάδι επέστρεψε στο φυσικό του περιβάλλον – Είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο (Video)

«Ο Μάρλον είχε χτυπηθεί από αυτοκίνητο όταν προσπάθησε να διασχίσει αγροτική οδοποιία με αποτέλεσμα να…

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά της Ένωσης Δικαστών για την 11χρονη στην Ηλεία – «Κρίνεστε και δεν θα μας φιμώσετε» (video)

Λιάγκας 2

Λιάγκας: Ξέσπασε κατά της Ένωσης Δικαστών για την 11χρονη στην Ηλεία – «Κρίνεστε και δεν θα μας φιμώσετε» (video)

«Είχατε μάθει τόσα χρόνια σε δημοσιογράφους που έγλειφαν, που κουνούσαν κομματικά σημαιάκια», σχολίασε ο Γιώργος…