Newsroom

Newsroom

Tον «άδειασε» ακόμα και ο Βέμπερ τον Μητσοτάκη για Κύρτσο

Αναστολή των δικαιωμάτων του Γιώργου Κύρτσου σαν μέλος του ΕΛΚ για ένα χρόνο - Δεν πέρασε η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη

4758629 1

Δεν πέρασε το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για αποπομπή του Γιώργου Κύρτσου από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, καθώς ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ πρότεινε 12μηνη στέρηση δικαιωμάτων για το πρώην ευρωβουλευτή της ΝΔ, κάτι που έγινε δεκτό.

Όπως ενημερώνει ο Γιώργος Κύρτσος, «στους 131 ευρωβουλευτές που ψήφισαν επί συνόλου 177, 91 ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βέμπερ29 με στήριξαν και
11 έκαναν αποχή. Ο Βέμπερ εξήγησε ότι ο Μητσοτάκης του ζήτησε αποπομπή μου αλλά αυτός δεν το δέχθηκε και πως το ΕΛΚ δίνει προτεραιότητα σε κόμματα έναντι ευρωβουλευτών».

 

 

Νωρίτερα ο Γιώργος Κύρτσος είχε αναφέρει ότι «το χειροκρότημα των συναδέλφων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, στο τέλος της ομιλίας μου για την πρόταση αναστολής των δικαιωμάτων μου, σαν μέλος του ΕΛΚ, για ένα χρόνο, ήταν για μένα η μεγαλύτερη πολιτική και ηθική ικανοποίηση. Όπως και τα καλά λόγια του Βέμπερ για τη δουλειά μου στο Ευρωκοινοβούλιο».

 

 

 

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο κ. Κύρτσος απέστειλε επιστολή, με την οποία εκφράζει την «έντονη διαμαρτυρία» του προς τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, εγκαλώντας τον για «προσωπική επίθεση».

Αφορμή στάθηκε το περιεχόμενο tweet του τελευταίου, με το οποίο «πήρε θέση», στην υπόθεση της αποπομπής του Γιώργου Κύρτσου από το κυβερνών κόμμα, εκκινώντας ταυτόχρονα εσωτερική διαδικασία κατά του Ευρωβουλευτή. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να επιχειρεί παραλληλισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη  με τον… Όρμπαν!

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.