Newsroom

Newsroom

Τομ Τούγκενχατ: O πρώτος υποψήφιος αντι-Τζόνσον

Ο συντηρητικός πολιτικός ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας

Tonbridge Angels New Pitch 2

Ο συντηρητικός πολιτικός Τομ Τούγκενχατ ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με την εφημερίδα The Telegraph.

Ο Τούγκενχατ, που είναι βετεράνος του στρατού, σήμερα είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού κοινοβουλίου. Πέρσι, είχε επικρίνει δριμύτατα την αποχώρηση των βρετανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

«Υπηρέτησα στο παρελθόν – στον στρατό και τώρα στο Κοινοβούλιο. Τώρα ελπίζω να ανταποκριθώ για άλλη μια φορά στο κάλεσμα, ως πρωθυπουργός» αναφέρει σε ένα άρθρο γνώμης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα, όπως μεταδίδει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Τούγκενχατ προσθέτει ότι θα συγκροτήσει μια «συμμαχία συναδέλφων» με στόχο να φέρει «νέα ενέργεια και ιδέες στην κυβέρνηση και να γεφυρώσει το χάσμα του Brexit που έχει κυριαρχήσει στην πρόσφατη ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ολοκληρωμένη διαδικασία ζητά ο νέος υπουργός Παιδείας

Ο νέος υπουργός Παιδείας της Βρετανίας Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε σήμερα ότι δεν συμφωνεί με τις εκκλήσεις προς τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να παραιτηθεί άμεσα προκειμένου να υπάρξει μια λειτουργική κυβέρνηση λέγοντας ότι το Συντηρητικό Κόμμα θα πρέπει να διενεργήσει μια ολοκληρωμένη διαδικασία ώστε να αναδειχθεί ο καλύτερος ηγέτης.

“Ο Τζόνσον παραμένει πρωθυπουργός μέχρι να βρεθεί ένας νέος πρωθυπουργός, έτσι λειτουργεί το σύστημά μας”, δήλωσε ο Κλέβερλι στο Sky News.

“Νομίζω ότι όλοι αναγνωρίζουν τον λόγο να γίνει αυτό σωστά και με επαγγελματικό τρόπο, αλλά γρήγορα, ώστε να υπάρξει κάποια εγκυρότητα”, είπε.

Ο Τζόνσον παραιτήθηκε χθες, Πέμπτη, λέγοντας ότι θα παραμείνει πρωθυπουργός μέχρι να βρεθεί ένας διάδοχός του, μια διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Ο Κλέβερλι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος.

Ο Κλέβερλι, ο οποίος ανέλαβε χθες το υπουργείο Παιδείας, απέρριψε την έκκληση του πρώην πρωθυπουργού Τζον Μέιτζορ να επισπευσθεί ο διορισμός ενός νέου ηγέτη παραλείποντας την τελική ψηφοφορία από τα μέλη του Συντηρητικού Κόμματος σε όλη τη χώρα.

“Ο Τζον Μέιτζορ έχει την άποψή του, διαφωνώ με αυτή. Νομίζω ότι είναι υπερβολικά σημαντικό να δοκιμαστεί η ικανότητα ενός υποψηφίου να φθάσει και έξω από τη φούσκα του Ουεστμίνστερ, επομένως νομίζω ότι αυτό είναι ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας”, τόνισε.

Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε σε μεγάλες αλλαγές που θα έδεναν τα χέρια του διαδόχου του Τζόνσον, κατέληξε ο Κλέβερλι.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…