Τόκιο 2020: «Χρυσός» στο μήκος ο Τεντόγλου

Ο πρωταθλητής του μήκους ανέτρεψε όλα τα δεδομένα με το τελευταίο του άλμα, χαρίζοντας το δεύτερο φετινό χρυσό μετάλλιο στην Ελλάδα

NewsRoom 02/08/2021 | 07:11

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά απο αυτό του Στέφανου Ντούσκου στην κωπηλασία, είχε και αυτό χρυσό χρώμα: Ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε χρυσός Ολυμπιονίκης στον τελικό του μήκους ανδρών, με άλμα στα 8,41 μέτρα, επίδοση που πέτυχε στο 6ο και τελευταίο άλμα του, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα, καθώς μέχρι εκείνο το σημείο ήταν 4ος στην κατάταξη.

Πατώντας μόλις 2 εκατοστά πίσω από το όριο, ο Έλληνας πρωταθλητής ισοφάρισε την επίδοση που είχε πετύχει νωρίτερα και ο Κουβανός Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία, όμως ήταν πολύ καλύτερος σε όλα τα υπόλοιπα άλματά του και έτσι ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. 

Η τελική κατάταξη

1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.41

2. Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία (Κούβα)  8.41

3. Μέικελ Μάσο (Κούβα) 8.21

4. Εουσέμπιο Κάσερες (Ισπανία) 8.18

5.Τζούβεν Χάρισον (ΗΠΑ) 8.15

6. Γιούκι Χασιόκα (Ιαπωνία) 8.10

7. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.08

8. Φιλίπο Ραντάτσο (Ιταλία) 7.99

"Ήμουν τυχερός και άτυχις μαζί"

Μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ, ο Έλληνας ολυμπιονίκης δήλωσε: «Δεν το περίμενα να κερδίσω, ειδικά έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας. Ημουν τυχερός σήμερα, αλλά και άτυχος μαζί, γιατί δεν έκανα καθόλου καλά άλματα στην αρχή. Δεν ξέρω γιατί ήταν έτσι οι πρώτες πέντε προσπάθειές μου. Ήταν... χάλια. Δεν ξέρω τι έπαθα. Σαν να είχαν αγχωθεί, δεν ξέρω.... Στο τέλος έκανα ακριβώς την ίδια επίδοση με τον πρώτο. Σήμερα ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβερία ήταν καλύτερα από μένα, νιώθω λίγο κάπως που κέρδισα. Νιώθω τυχερός. Απλά προσπάθησα να κάνω ένα απλό αλματάκι. Στις προηγούμενες προσπάθειες προσπαθούσα μάλλον πολύ, σκεφτόμουν περίεργα, δεν μπορούσα να το βρω. Έτρεξα νορμάλ, έκανα ένα αλματάκι κι έγινε».