Newsroom

Newsroom

Τοίχο ευχών δημιούργησαν φοιτητές στο ΑΠΘ (video)

Το ΑΠΘ είναι ίσως το πιο σίγουρο στέκι...για τις ομάδες αντιεξουσιαστών ενώ πρωτοστατούν συνέχεια στα δελτία ειδήσεων με τις εισβολές-καταστροφές εντός του πανεπιστημίου.

594f609d1dc5248c7d8b4581

Θέλοντας να επουλώσουν τις πληγές από την βάναυση μεταχείριση της ορδής…των ”βαρβάρων” του ΑΠΘ, μια ομάδα φοιτητών σκέφτηκε να βάψει ενα μέρος του πανεπιστημίου, δημιουργώντας ένα τοίχος ευχών.

Σε συνέντευξη τους στη Lifo.gr , η ομάδα Comvos (Cooperation & Motivation of Students), εξηγεί το σκεπτικό της απόφασης

«Είμαστε μια ομάδα φοιτητών του Α.Π.Θ. (με απαρτία από πληθώρα σχολών) που στόχος μας τα τελευταία χρόνια είναι να φέρουμε το Πανεπιστήμιο πιο κοντά στους φοιτητές μέσα από πληθώρα δράσεων. Τον περασμένο μήνα βάψαμε έναν κακοποιημένο τοίχο έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη και τον μετατρέψαμε σε έναν τοίχο ευχών, όπου καθένας μπορεί να γράψει ό,τι θέλει με μια κιμωλία. Ο τοίχος έχει γεμίσει και έχει γίνει πλέον ένα παλίμψηστο ονείρων. Το αποτέλεσμα και η ανταπόκριση από τους υπόλοιπους φοιτητές ήταν θεαματική.

Είναι υπέροχο να βλέπεις πως η αντιλήψεις αλλάζουν και πως πανεπιστήμιο δε σημαίνει μονάχα εξεταστικές και μαθήματα, αλλά είναι ο χώρος έκφρασης σου, το στέκι σου, ένα κομμάτι της νεανικής σου ταυτότητας. Μέσα από τέτοια μικρά πράγματα μαθαίνουμε και σεβόμαστε περισσότερο τους χώρους μας. ‘Οποτε περνάμε μπροστά από τον τοίχο χαμογελάμε επειδή ξέρουμε πως κάπου εκεί είναι γραμμένη και η δική μας τρελή ευχούλα.»

«Και τελικά μετά την απάθεια που έχουμε βιώσει για τους χώρους του πανεπιστημίου αρχίζει πραγματικά να μας νοιάζει τι θα απογίνει αυτός ο τοίχος. Και έτσι δεν γεμίζουμε σκουπίδια τριγύρω, μαζεύουμε ότι είναι πεταμένο κάτω και κάνουμε τον τοίχο άτυπο σημείο συνάντησης, ενώ πάντα γελάμε όλοι μαζί όταν χαζεύουμε όσα γράφτηκαν. 

Ο χώρος γίνεται προέκταση μας και το πανεπιστήμιο νιώθουμε πως πράγματι ανήκει στους φοιτητές και τη φαντασία τους. Θέλουμε όλο και περισσότερα άτομα να μάθουν για τον τοίχο, να τον γεμίσουν με ακόμη περισσότερες ευχές και ενδεχομένως να ξεκινήσουν περισσότερες παρόμοιες δράσεις. Για αυτό το λόγο ζητάμε ευγενικά αν μπορείτε να προωθήσετε φωτογραφίες ή το βίντεο ώστε φοιτητές και μη να μάθουν για αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν το λιθαράκι τους. 

Ο τοίχος βρίσκεται στα γρασίδια, έξω από την κεντρική βιβλιοθήκη Α.Π.Θ.»

Πηγή: lifo.gr


Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…