Newsroom

Newsroom

«Τοις Βασιλεύσι» ή «τοις ευσεβέσι»; Live θεολογική κόντρα Αμβρόσιου με βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (video)

Απάντηση στον βουλευτή με «γκάζια» στις φωνές των ιερέων

1137935

Επεισοδιακή ήταν η ορκωμοσία του νέου δημάρχου στο Αίγιο.

Σε μια κατά τα άλλα τυπική τελετή, προκλήθηκε ένταση και… φωνητική κόντρα μεταξύ των ιερέων (προεξάρχοντος του απερχόμενου μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου) και του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου με αφορμή… τα λόγια της προσευχής.

Κατά τη διάρκεια της τέλεσης του θρησκευτικού όρκου, ο παραιτηθείς Μητροπολίτης έψαλλε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού λέγοντας «νίκας τοις βασιλεύσι κατά βαρβάρων δωρούμενος».

Ο κ. Μάρκου αντέδρασε αμέσως φωνάζοντας αρκετές φορές και διορθώνοντας τον μητροπολίτη ότι η σωστή φράση είναι πλέον «τοις ευσεβέσι» και όχι «τοις βασιλεύσι».

Η αντίδραση του Αμβρόσιου και της ιερατικής του ακολουθίας; Ένα ειρωνικό χαμόγελο και το τροπάρι στο repeat, με πιο δυνατή φωνή και φυσικά… «τοις βασιλεύσι».

Στο σχετικό βίντεο που δημοσιεύτηκε από την τοπική εφημερίδα Φιλόδημος φαίνεται ότι ο μητροπολίτης Αμβρόσιος είχε έναν πολύ σύντομο διάλογο με τον βουλευτή την ώρα της έντασης, ωστόσο δεν ακούγεται καθαρά το τι λένε, αφού στο μεταξύ οι υπόλοιποι ιερείς έχουν αρχίσει να λένε και πάλι τη συγκεκριμένη φράση με πολύ δυνατότερη φωνή.

To επίμαχο σημείο μετά το -07.00:

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη