Newsroom

Newsroom

"Τοίχο" από ΜΑΤ βρήκαν ασθενείς του ασύλου ανιάτων – δεν τους δέχθηκε ο πρωθυπουργός

Αντιμέτωποι με την κλειστή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, περιφριουρούμενη από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ, ήρθαν ασθενείς του ιστορικού ασύλου ανιάτων με…

asylo aniatwn

Αντιμέτωποι με την κλειστή πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου, περιφριουρούμενη από κλούβες και δυνάμεις των ΜΑΤ, ήρθαν ασθενείς του ιστορικού ασύλου ανιάτων με τους συνοδούς τους και τους εργαζόμενους, οι οποίοι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για το επικείμενο κλείσιμο του ασύλου και αντιπροσωπεία τους να δει τον πρωθυπουργό. Η αντιπροσωπεία δεν έγινε δεκτή από τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε συγκίνησε τα ΜΑΤ, που δεν τους επέτρεψαν την είσοδο. Τους σταμάτησαν στην Ηρώδου Αττικού, εκεί που παραδοσιακά υπάρχουν οι κλούβες της αστυνομίας με τις διμοιρίες παρατεταγμένες. Στην παρούσα περίπτωση, όμως, πρόκειται για ανθρώπους με παθήσεις που τους έχουν καθηλώσει, ανεπιστρεπτεί πολλές φορές, σε αναπηρικό καροτσάκι.

Πνίγεται στα χρέη το Άσυλο

Τα χρέη στην εφορία και το ΙΚΑ “σκοτώνουν” το άσυλο ανιάτων. Οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 8 μήνες και δίνουν μάχη για να κρατήσουν ανοιχτό το ιστορικό άσυλο, που μετρά πάνω από 100 χρόνια ζωής. Το μέλλον του διαγράφεται δυσοίωνο. Αν μπει λουκέτο, θα μείνουν στον δρόμο περίπου 210 ασθενείς που πάσχουν από σοβαρότατες παθήσεις.