Newsroom

Newsroom

Τόμπρας στο Ειδικό Δικαστήριο: Δε γνωρίζω για παράβαση καθήκοντος του Νίκου Παππά στις τηλεοπτικές άδειες

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ μεταξύ του λιβανέζικου κολοσσού CCC και της πλευράς Καλογρίτσα ήταν «εικονική» προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

1015 addf1ff1 93f8 48ee abcb f98d9d426bbe

Απαλλακτικός σχετικά με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός Νίκος Παππας εμφανίστηκε στο Ειδικό Δικαστήριο ο οικονομολόγος Κυριάκος Τόμπρας οποίος ουκ ολίγες φορές προκάλεσε με τη συμπεριφορά και τη στάση του την έδρα του Ειδικού Δικαστηρίου με αποτέλεσμα ουκ ολίγες φορές να τον επιπλήξει η πρόεδρος της έδρας αλλά και ο αναπληρωτής εισαγγελέας του Δικαστηρίου.

Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι η σύμβαση των 3 εκατ. ευρώ μεταξύ του λιβανέζικου κολοσσού CCC και της πλευράς Καλογρίτσα ήταν «εικονική» προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Όπως ανέφερε ο κ. Τόμπρας , ο ίδιος είχε πάρει εντολή από μέλος της οικογένειας Χούρι, να βρει καναλάρχη στην Ελλάδα προκειμένου να συνεργαστεί. Αρχικά έκανε επαφές με τον Γιώργο Κουρή και στη συνέχεια με τον επιχειρηματία Φίλλιπο Βρυώνη αλλά οι επαφές αυτές δεν ευοδώθηκαν.

Ερωτηθείς από τον αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Ασπρογέρακα εάν γνωρίζει εάν όντως ο Νίκος Παππάς έκανε παράβαση καθήκοντος στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών ο Κυριάκος Τόμπρας απάντησε πως «όχι»

Ιωάννης Ασπρογέρακας: Δεν παρενέβησα πριν γιατί θεωρούσα ότι μέχρι το τέλος της κατάθεσής σας θα έχετε συμμορφωθεί. Πως ο υπουργός (Νικος Παππάς) παρέβη τα καθήκοντα του όταν έχει χρησιμοποιήσει ένα διαγωνισμό για να εισπράξει χρήματα για το ελληνικό δημόσιο.

Τόμπρας: Μα δεν ξέρω αν τα παρέβη (τα καθήκοντα).

Ασπρογέρακας: Γνωρίζετε από κάποιο περιστατικό να υπάρχει παράβαση καθήκοντος υπουργού;

Τόμπρας: Όχι

Ασπρογέρακας: Ποιος παρότρυνε τον υπουργό να παραβεί τα καθήκοντά του

Τόμπρας: Ο Σάμερ Χούρι

Για να συμπληρώσει στη συνέχεια πως όλα αυτά του τα είπε ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας.

Απαλλακτικός ως προς τις ευθύνες του Νίκου Παππά ήταν όμως και στη συνέχεια ο Κυριάκος Τομπρας. Όπως είπε ο Σάμερ Χούρι πήγε να ζητήσει από το Νικο Παππά χάρη στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την εγγυητική επιστολή για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά όπως «είπε έφαγε τοίχο». Επίσης ανέφερε ότι η πλευρά της CCC είχε ζητήσει χάρη μέσω μιας τροπολογίας από την τότε κυβέρνηση η οποία όμως δεν έγινε, με αποτέλεσμα να τιναχτεί στον «αέρα» η υποτιθέμενη συμφωνία μεταξύ Χούρι και Καλογρίτσα για τα κανάλια.

«Είχαμε ζητήσει μια τροπολογία από την κυβέρνηση αλλά δεν έγινε. Αρά λέει η CCC ότι μας είπε ψέματα ότι είχατε σχέση με την κυβέρνηση επειδή δεν είδε στο πρόσωπο του Καλογρίτσα κυβερνητική στήριξη. Ο Καλογρίτσας καταστράφηκε κα οικογενειακά αλλά και η υγεία των δύο του παιδιών. Ειδικά ο Γιάννης Καλογρίτσας πηγαίνει συνεχώς στα νοσοκομεία» τόνισε ο μάρτυρας στο Δικαστήριο.

Ο μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι «η πλευρά Καλογρίτσα βρέθηκε σε έναν πόλεμό επικοινωνιακό λάσπης» από τους ιδιοκτήτες των καναλιών οι οποίοι όπως είπε και δεν ήθελαν να πληρώσουν για τι τηλεοπτικές άδειες και τον έβλεπαν και ως ανταγωνιστή

«Το παράπονο Καλογρίτσα ήτα πω δεν είχε καμία επικοινωνιακή στήριξη από την τότε κυβέρνηση» τόνισε ο Τόμπρας.

Ένταση με την πρόεδρο

Κάποιες φορές η συμπεριφορά του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου της έδρας Ιωάννας Κλάπα.

Τόμπρας: Γιατί δεν φέρνετε εδώ ως μάρτυρα η κατηγορούμενο το Χουρι;

Πρόεδρος: Σας παρακαλώ. Περιοριστείτε σε αυτά που ξέρετε δεν είναι τηλεοπτική εκπομπή το Δικαστήριο. Δεν έχετε καμία δυνατότητα να τεστάρετε την αντίληψή μας

Στη συνέχεια ο μάρτυρας σε έντονο ύφος υποστήριξε ότι ο Καλογρίτσας είχε πέσει θύμα εκβιασμού.

Τόμπρας: Εκβιάστηκε ο Καλογρίτσας μέσα σε αυτό το κτίριο κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Πρόεδρος: Δεν θα υψώνετε τον τόνο της φωνής σας εδώ μέσα.

Τόμπρας: Και τι να κάνω

Πρόεδρος: Θα είστε ήσυχος αλλιώς να φύγετε

Μαντζουράνης: Είναι πολύ σημαντικό αυτό που λέει ο μάρτυρας. Κι αφού επικαλείται την πηγή του θα πρέπει να μας απαντήσει.

Στη συνέχεια ο μάρτυρας υποστήριξε πως ο Καλογρίτσας εκβιάστηκε ώστε να μην καταστεί κατηγορούμενους ο Σάμερ Χούρι, γιατί όπως είπε θα μετατρέπονταν σε κατηγορούμενο και ο γιος Καλογρίτσα ο οποιος αντιμετωπίζει προβλήματα Υγείας.

Πρόεδρος: Ποιος ήταν ο εκβιασμός;

Τόμπρας: Ο Καλογρίτσας είχε ετοιμάσει ένα υπόμνημα για να καταστήσει κατηγορούμενο το Σάμερ Χούρι γιατί θα πάει κατηγορούμενος ο γιος σου

Πρόεδρος: Θεωρείται ότι ο ανακριτής δεν μπορούσε να καταλάβει ποιος θα ταν κατηγορούμενος ή φοβάται κάποιον;

Τόμπρας: Αυτό που λέω εγώ δεν έχει καμία σημασία Ας με διαψεύσει ο Καλογρίτσας. Αυτός μπορεί να σας πει ποιος τον εκβίασε

Με άφησαν απλήρωτο οι Χούρι

Οι διαρκείς αναφορές από τον μάρτυρα Τόμπρα στην οικογένεια Χούρι προκάλεσαν εντύπωση στην έδρα. Η εισαγγελέας της έδρας Όλγα Σμυρλή ρώτησε τον Κυριάκο Τόμπρα γιατί «κρατά αυτή τη στάση απέναντι στους Χούρι για να πάρει την απάντηση «είμαι ένας τρίτος που δεν πληρώθηκε.

Εισαγγελέας: Είπατε ότι παρότι είχατε εντολή διαμεσολάβησης ποτέ δεν πληρωθήκατε;

Τόμπρας: Όχι ποτέ. Έχουν βρει το εφεύρημα και με βαφτίζουν συνεργάτη του Καλογρίτσα, Ουδέποτε συνεργάστηκα με τον Καλογρίτσα

Υπενθυμίζεται ότι ο μάρτυρας Τόμπρας είχε πει προηγουμένως ότι ο ίδιος είχε αναλάβει για λογαριασμό των Χούρι να βρει υποψήφιο καναλάρχη στην Ελλάδα με υποτιθέμενη αμοιβή που θα έφτανε στις 300.000 ευρώ.

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

MAMALAKIS VEFA

Απάντηση Βέφας για σχόλια Μαμαλάκη: «Μην ψάχνεις να βρεις κάτι για εμάς, είμαστε αγκαλίτσα» (Video)

Η γνωστή μαγείρισσα απάντησε στα σχόλια του συναδέλφου της για την απόφασή της να κατέβει…

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

6198422

Κασσελάκης σε μοναχούς στην Αμοργό: «Να έρθω να μονάσω και εγώ, θα το ήθελε η μισή Ελλάδα για να με ξεφορτωθεί» (video)

Δείτε την κουβέντα που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με μοναχούς στην Αμοργό

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…