Το υπουργείο Ναυτιλίας εκφράζει τη θλίψη του για την τραγωδία στο Αιγαίο

Τη βαθιά της θλίψη για το ναυάγιο στο Αιγαίο τη Δευτέρα, με αποτέλεσμα 16 πρόσφυγες και μετανάστες να χάσουν τη ζωή τους, εκφράζει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τονίζοντας ότι «η αντοχή μας μπροστά στην ανθρώπινη απώλεια, δεν έχει άλλα περιθώρια».

NewsRoom 24/04/2017 | 22:21

«Ο χαμός των συνανθρώπων μας και ειδικά των μικρών παιδιών που αναζητούσαν την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή, σε μια άλλη πατρίδα, μας επηρεάζει όλους και μας προκαλεί μεγάλη οδύνη», σημειώνει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Τονίζει επίσης ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταβάλει κάθε έμπρακτη δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστούν οι προσφυγικές ροές στο ελάχιστο «και να δημιουργηθούν εκείνες οι προϋποθέσεις που θα τερματίσουν τις απώλειες ανθρώπινων ζωών και θα δώσουν προοπτική σε όσους, ανέστιοι, ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο».

«Η Ευρώπη οφείλει να αναγνωρίσει τον ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης και να αναλάβει αντίστοιχες πρωτοβουλίες που να ταιριάζουν με τις ανθρωπιστικές και αλληλέγγυες ιδρυτικές της αρχές. Τέλος, είμαστε περήφανοι και οφείλουμε να συγχαρούμε το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα που από την πρώτη στιγμή έσπευσε στον τόπο του δυστυχήματος, συνέδραμε με αυτοθυσία στην περισυλλογή ζώντων και σωρών και ακόμη και τώρα, ακούραστα, συμμετέχει με πρωταγωνιστικό ρόλο στις έρευνες», καταλήγει το υπουργείο.