Το υπουργείο εργασίας ζητά εισαγγελική παρέμβαση για το Athens Ledra

Εισαγγελική παρέμβαση για το λουκέτο στο «Athens Ledra» θέλει το υπουργείο Εργασίας, καθώς «βλέπει» στοιχεία δόλιας εγκατάλειψης εργαζομένων και εισφοροδιαφυγής.

574583e71dc524f4308b465c

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι το εν λόγω περιστατικό πρέπει να γίνει αντικείμενο εισαγγελικής παρέμβασης και εν γένει εξέτασης από τις αρμόδιες αρχές της δικαιοσύνης.

Το υπουργείο Εργασίας δεσμεύεται ότι θα εξετάσει άμεσα όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για την άμεση υπαγωγή των εργαζομένων σε προγράμματα του ΟΑΕΔ.

«Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί οι εργαζόμενοι να αποτελούν το πρόσχημα για κάθε παράβαση επιχειρηματία, ώστε αυτός να απαλλάσσεται από τα χρέη που ο ίδιος δημιούργησε προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως στο παρελθόν είχε συνηθίσει» τονίζει η ανακοίνωση.

Αναφορικά με το Αthens Ledra το υπουργείο ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Το ξενοδοχείο, που ανήκει στην εταιρεία ΑΣΤΥ Α.Ε. χρωστάει στο ΙΚΑ 9.000.000 ευρώ, εκτός των δανειακών του υποχρεώσεων και λοιπών οφειλών. Σε τριμερή συνάντηση που έγινε στο υπουργείο στις 17 Μαΐου προτάθηκε και ορίστηκε συνάντηση του εκπροσώπου της εταιρείας με την διοίκηση του ΙΚΑ προκειμένου να διερευνηθεί με βάση το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο η άρση των όποιων εμποδίων, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των εργαζομένων.

Προς τούτο έγιναν τρεις συναντήσεις με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία συμφώνησε για τον περιορισμό της κατάσχεσης για το ποσό των 255.000 ευρώ, ποσό που αφορά τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Προϋπόθεση για τη συγκεκριμένη διαδικασία ήταν να αποσταλεί στο ΙΚΑ η κατά νόμο δήλωση των τραπεζών. Σε επόμενο αίτημα της εταιρείας προς το ΙΚΑ και πριν προλάβει αυτό να απαντήσει η εταιρεία «κατέβασε τα ρολά».

«Άρα», συμπληρώνει, «η όλη εξέλιξη είναι αποκλειστική ευθύνη της εταιρείας η οποία πιθανόν να δρομολογεί άλλες μεθοδεύσεις παρότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η πληρότητα της ξενοδοχειακής μονάδας αγγίζει το 95% για τη θερινή περίοδο».

Ανάλογη παρέμβαση θέλει το υπουργείο Εργασίας και για την περίπτωση της ΠΥΡΣΟΣ security που αφήνει στο δρόμο 800 άτομα.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…