Newsroom

Newsroom

Το ΧΩΝΙ απαντά στον Θεοδωράκη: Τη χειρότερη πολιτική ξεφτίλα κατά της ελευθεροτυπίας, την έκανε ένας πρώην δημοσιογράφος

Σκληρή είναι η απάντηση της εφημερίδας ΧΩΝΙ κατά του επικεφαλής του Ποταμιού, μετά τα όσα ανέφερε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη διαπλοκή σχετικά με τους υπαινιγμούς για τις διαφημίσεις που πήρε η εφημερίδα το 2015.

56fe3d8c1dc524433c8b4698

Το ΧΩΝΙ σημειώνει πως το χρηματικό ποσό που πήρε για το 2015 από τις διαφημίσεις ήταν ο μισθός του Θεοδωράκη στην ΕΡΤ για έναν μήνα, ξεκαθαρίζοντας πως συνεργαζόταν από παλαιότερα με τράπεζες και ΔΕΚΟ κι όχι από το 2015 όπως ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του κόμματος.

«Αλλά φαίνεται ότι έτσι ήταν γραφτό να γίνει. Τη χειρότερη πολιτική ξεφτίλα κατά της ελευθεροτυπίας, να την κάνει ένας… πρώην δημοσιογράφος!» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση προς τον Θεοδωράκη.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Ανοιχτή επιστολή

εφημερίδας Το ΧΩΝΙ

προς τον πρόεδρο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρο Θεοδωράκη

Κύριε Σταύρο Θεοδωράκη, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά και τη διαπλοκή, με εμφανή τη σαφή εκδικητική σας μανία εναντίον της εφημερίδας μας, είπατε ακριβώς τα εξής:

«Προσέξτε τώρα, όμως. Προσέξτε ποια είναι η οικονομική διαπλοκή. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2015, η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ δεν είχε ούτε μία σελίδα διαφήμιση. Και πώς να έχει; Αφού δεν είχε κυκλοφορία. Και δεν έχει κυκλοφορία. Και ξαφνικά όλα αλλάζουν! ΕΥΔΑΠ. Σελίδες! ΔΕΗ. Σελίδες! Τράπεζες. Εθνική τράπεζα. ALPHA BANK. EUROBANK. Ελληνικά πετρέλαια. Ολοι οι δημόσιοι οργανισμοί, όλες οι τράπεζες που συναλλάσσονται με το δημόσιο, δίνουν σελίδες επί σελίδων στην εφημερίδα Το ΧΩΝΙ. Μέχρι και το υφυπουργείο Μακεδονίας Θράκης κατηφόρισε, έφτασε στην Αθήνα, βρήκε Το ΧΩΝΙ και του έκανε καταχωρήσεις προεκλογικά».

Αυτά είπατε. Και γνωρίζετε ότι όλα είναι ψευδή και άκρως συκοφαντικά.

Καταρχάς, το ίδιο του υπουργείο Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε επίσημο δελτίο Τύπου, που σας εκθέτει ανεπανόρθωτα. Αναφέρει επί λέξει:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κατά το έτος 2015, προχώρησε, με αφορμή τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σε καταχώριση μηνύματος που προέβαλε τη Μακεδονία και τη Θράκη, σε δεκάδες εφημερίδες περιφερειακής και πανελλήνιας κυκλοφορίας που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις του νόμου. Τα ποσά που αναλογούσαν σε κάθε μια από αυτές, ήταν περιορισμένα, μεταξύ των 650 ευρώ (εξακοσίων πενήντα ευρώ) και 1.500 ευρώ (χιλίων πεντακοσίων ευρώ). Η δε συνολική δαπάνη για το έτος 2015 ήταν κατά 40% (σαράντα τοις εκατό) μειωμένη έναντι των προηγουμένων ετών».

Όμως, και πέρα από το υπουργείο…

Εσείς προσωπικά ανεβήκατε στο βήμα της Βουλής και είπατε σ΄ όλο τον ελληνικό λαό ότι η εφημερίδα Το ΧΩΝΙ μέχρι το Μάρτιο του 2015 δεν είχε καμία διαφήμιση! Και πως από το Μάρτιο του 2015 και μετά ήρθαν «σελίδες επί σελίδων» κρατικής διαφήμισης.

Σας ενημερώνουμε, λοιπόν, ότι ΟΛΟΙ οι φορείς που αναφέρετε συνεργαζόντουσαν με την εφημερίδα μας από το 2013! Και όχι από το 2015 και μετά!

Όμως, μεγαλύτερη αξία ακόμα έχουν τα απόλυτα νούμερα, που περιγράφουν τα μεγέθη:

Η αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι όλο το 2015, (η εφημερίδα και το site) Το ΧΩΝΙ έλαβε από το ελληνικό δημόσιο (από όλα τα υπουργεία και όλες τις ΔΕΚΟ) το αστρονομικό ποσό των… 26.694 ευρώ!

Μα, περίπου τόσα δεν παίρνατε και εσείς, κύριε Θεοδωράκη, ΜΟΝΟ από την ΕΡΤ κάθε μήνα; Για μια εκπομπή που κάνατε εκεί; Και μιλάμε για μια 15ετία πίσω! Που το χρήμα είχε τελείως διαφορετική αξία. ΜΟΝΟ από την ΕΡΤ. Κάθε μήνα!

Και τόλμησες να καταγγείλεις ως «οικονομική διαπλοκή στην Ελλάδα» Το ΧΩΝΙ, που πήρε σ’ ολόκληρο το 2015 από όλο το ελληνικό δημόσιο… όσα έπαιρνες ΕΣΥ κάθε μήνα από την ΕΡΤ και μόνο;

Θα αστειεύεσαι, βέβαια. Εκτός και αν είσαι ο πιο αστείος αρχηγός κόμματος που υπάρχει στον πλανήτη! Μα, πόσο πιο χαμηλά ακόμα μπορείς να ρίξεις την αξιοπιστία του κόμματός σου;

Σε συμβουλεύουμε -την επόμενη φορά που θα βγεις να χτυπήσεις τη διαπλοκή- να συκοφαντήσεις κανένα φοιτητή, που μπαίνει στα λεωφορεία χωρίς εισιτήριο! Ξέρεις εσύ. Από το βήμα της Βουλής.

Και τώρα επιστρέφουμε στον πληθυντικό, κύριε Θεοδωράκη… και σας λέμε τα εξής:

Προφανώς, έχετε τη στοιχειώδη αντίληψη να καταλάβετε ότι όλα αυτά μπορούμε να τα αποδείξουμε όποτε και όπου χρειαστεί. Και άρα να αποδείξουμε πέραν πάσης αμφιβολίας το μέγεθος του ατοπήματός σας. Το πόσο ξεκάθαρα παρουσιάσατε ψευδή γεγονότα ως αληθινά, με σκοπό να κατασυκοφαντήσετε την εφημερίδα μας, μόνο και μόνο επειδή διαφωνείτε με την πολιτική της θέση!

Στο ΧΩΝΙ δυσκολευόμαστε να θυμηθούμε χειρότερο ολίσθημα κάποιου πολιτικού αρχηγού στην κοινοβουλευτική ιστορία! Αλλά φαίνεται ότι έτσι ήταν γραφτό να γίνει. Τη χειρότερη πολιτική ξεφτίλα κατά της ελευθεροτυπίας, να την κάνει ένας… πρώην δημοσιογράφος!

Μετά από όλα αυτά, κύριε Θεοδωράκη, δύο δρόμοι μένουν μπροστά μας:

· Είτε θα μας κάνετε αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και επομένως εμείς θα πάμε στο δικαστήριο τα στοιχεία μας, και θα αποφασίσει αυτό για το ποιος από τους δυο μας είναι ένας άθλιος συκοφάντης

· Είτε δεν θα μας κάνετε αγωγή, και εμείς θα καταλάβουμε ότι ομολογείτε σιωπηρά την ενοχή μας. Και άρα, θα μπορούμε να σας αποκαλούμε (με τη συναίνεσή σας) ως έναν άθλιο συκοφάντη.

Καλύτερο δεν είναι να μας κάνετε αγωγή; Για να το έχουμε και σε δικαστική απόφαση;

Αστείε κύριε Θεοδωράκη, περιμένουμε τη δημόσια απάντησή σας

Το ΧΩΝΙ 

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

γεφυρα κατεδαφιση

Τροχαίο ατύχημα βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου: Η ΕΛ.ΑΣ αναζητά μια μηχανή και ένα Ι.Χ

Η ΕΛΑΣ αναζητά πληροφορίες σχετικά το τροχαίο με το βυτιοφόρο που ανετράπη και πήρε φωτιά…

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Screenshot 2024 06 16 230533

Σταρόβας μετά την περιπέτεια της υγείας του: Θέλω να ευχαριστήσω τόσους, που θα μιλάω δυο μέρες! (video)

Ο γνωστός καλλιτέχνης είχε νοσηλευτεί για δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, έχοντας υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και…

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Screenshot 2024 06 16 202629

Γεραπετρίτης προς Μοχάμεντ Μουσταφά: Άμεση ανάγκη για επίτευξη εκεχειρίας και απελευθέρωση ομήρων

Την ανάγκη για άμεση εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός…

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

GQNDqpiWoAEbtmJ

Euro 2024: Τα μέτρα της αστυνομίας πήγαν περίπατο – Πολύ ξύλο πριν το Αγγλία-Σερβία (video)

Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφάλειας, οι χούλιγκανς των δύο χωρών δημιούργησαν χάος στο Γκεζελκίρχεν, με…