«Το Βήμα»: Οι αστυνομικοί που έλεγχαν το Predator και οι σχέσεις τους με Λαβράνο – Κοντολέοντα

Το «τρίγωνο» που εγκατέστησε το Predator στην ΕΥΠ και η λίστα των «χειριστών» του.

Μητσοτάκης - Predator

Νέες πληροφορίες για την άμεση σύνδεση του Predator με την ΕΥΠ βλέπουν το φως της δημοσιότητας ενώ αποκαλύπτεται ότι συγκεκριμένοι αστυνομικοί γνώριζαν για το παράνομο λογισμικό των παρακολουθήσεων αλλά είχαν ενεργό ρόλο σε αυτό.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής» (20/11/22), στο κτίριο της ΕΥΠ στην Αγία Παρασκευή είχε εγκατασταθεί και λειτουργούσε την περίοδο κυρίως 2020 – 2022 το Predator. Μάλιστα στον συγκεκριμένο χώρο έδιναν παρών αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ κυρίως από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής αλλά και άλλες αστυνομικές υπηρεσίες. «Τα ονόματα όλων των αστυνομικών όπως οι Χρήστος Χ., Ηλίας Κ. Παναγιώτης Τ. Ιωάννης Γρ. Κώστας Π. (ορισμένοι με τον βαθμό του αρχιφύλακα, αστυνόμου κτλ) αλλά και άλλων που είχαν ενεργοποιηθεί πέριξ του Predator σε κρίσιμα πόστα είναι στη διάθεση της εφημερίδας» αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής».

Όπως σημειώνει η εφημερίδα του Βαγγέλη Μαρινάκη, «ορισμένοι από αυτούς έχουν επιστρέψει άρον άρον τις τελευταίες εβδομάδες σε υπηρεσίες της ΕΛΑΣ μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης. Η ομάδα αυτή που είχε διαχειριστεί το Predator φέρεται να είχε προϊστάμενη μια αξιωματικό της ΕΛΑΣ που είχε πολυετή παρουσία στην προαναφερόμενη υπηρεσία της Αστυνομίας αλλά και σε άλλες υπηρεσίες των σωμάτων ασφαλείας. Η συγκεκριμένη αξιωματικός είχε τοποθετηθεί σε κρίσιμα πόστα της ΕΥΠ με ευθύνη ελέγχου και του συστήματος νόμιμων συνακροάσεων ύστερα από μεσολάβηση άλλου στελέχους της ΕΛΑΣ με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονες επαφές. Ο εν λόγω αστυνομικός ήταν στενός συνεργάτης του επιχειρηματία Γιάννη Λαβράνου που φέρεται ότι συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για την ενεργοποίηση του συγκεκριμένου λογισμικού στη χώρα μας. Επιπλέον η εν λόγω αξιωματικός η οποία υπέγραψε και το αίτημα για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη, θεωρούνταν η πιο στενή συνεργάτις του τότε διοικητή της ΕΥΠ Παναγίωτη Κοντολέοντος».

Σύμφωνα με το Βήμα, ο Κοντολέων «διατηρούσε διαρκή επαφή, σύμφωνα με μαρτυρίες που είναι στη διάθεση της εφημερίδας, με τον Λαβράνο, με επισκέψεις και στο γραφείο του τελευταίου στο Νέο Ψυχικό. Σε ένα τρίγωνο που αποτελούνταν από τους Λαβράνο, Κοντολέοντα και την εν λόγω αξιωματικό της ΕΛΑΣ που ουσιαστικά φέρεται να συμμετείχαν στην εγκατάσταση ή κάποιοι εξ αυτών και στη διαχείριση του λογαριασμού υφαρπαγής όλων των δεδομένων από κινητά δεκάδων στόχων».

Μετά και τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις εξηγείται για ποιο λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης φυγομαχεί επί τρεις εβδομάδες και δεν απαντάει στον Αλέξη Τσίπρα: ΕΥΠ και Predator ήταν ένα ενιαίο κέντρο παρακολούθησης που δρούσε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

6238395

Βάσεις 2024: Άνοδος στις χαμηλόβαθμες σχολές – Ποιες έπεσαν κάτω από 10.000

Τη μεγαλύτερη άνοδο σε αριθμό μορίων κατέγραψαν τα τμήματα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,…

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι… άλλοι διάσημοι σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών

Δις MVP του NBA (2019, 2020), ο Ελληνας άσος θα συμμετάσχει στο Παρίσι στους πρώτους…