«Το θράσος της Μενδώνη δεν πρόκειται να πείσει ότι η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας είναι επαναπατρισμός»

Με δήλωσή της η τομεάρχης Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντά στον τρόπο με τον οποίο το γραφείο Τύπου του υπουργείο Πολιτισμού σχολίασε την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στη νομοθετική ρύθμιση-η οποία ουσιαστικά νομιμοποίησε την αρχαιοκαπηλία.

Αναλυτικά η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου

«Η κ. Μενδώνη θεωρεί ότι χρησιμοποιώντας το ύφος, το ήθος και τη ρητορική του θράσους θα πείσει ότι η νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας είναι κανονικότητα, δηλαδή επαναπατρισμός.

Να το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά.

Ο ελληνικός λαός δεν «εξαπατάται» όταν γνωρίζει ότι:

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του κατοχής των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων εκχωρήθηκε από την κ. Μενδώνη σε ένα «Ινστιτούτο» στου οποίου το Δ.Σ. τα δύο μέλη είναι του πολύ στενού περιβάλλοντος του «ευεργέτη» που τα κατείχε παράνομα.

​Οι 161 κυκλαδικές αρχαιότητες δεν επαναπατρίζονται, παρά μόνο μετά από 50 χρόνια (και αυτό παίζεται), ενώ μόνο αποσπασματικά θα δανείζεται 15 από αυτές προσφέροντας αντάλλαγμα για αυτό το δανεισμό.​

Γι’ αυτό θα περιμένουμε εμείς από την κ. Μενδώνη ‒και όχι η κ. Μενδώνη από τον κ. Τσίπρα‒ να είναι έστω για μία φορά υπουργός Πολιτισμού της Ελλάδας και όχι  υπουργός εξυπηρέτησης συμφερόντων μίας παρέας κολλητών, όπως μας έχει συνηθίσει».

Η δήλωση του γραφείου Τύπου του ΥΠΠΟΑ

«Με αφορμή το σχόλιο του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την Συμφωνία της επιστροφής 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων, το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού επισημαίνει τα εξής:

Την επιστροφή στην Ελλάδα της μεγαλύτερης και ιδιαίτερα σημαντικής συλλογής των 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων, ο κ. Τσίπρας την ονομάζει νομιμοποίηση της αρχαιοκαπηλίας. Γι’ αυτή την Κυβέρνηση, η επιστροφή και ο επαναπατρισμός στην Ελλάδα των πολιτιστικών μας αγαθών αποτελούν προτεραιότητα. Θα περιμέναμε, τουλάχιστον στο θέμα αυτό, ο κ. Τσίπρας να μην ακολουθούσε τη συνήθη τακτική, στην οποία μας έχει συνηθίσει ως αντιπολίτευση. Με αυτή του τη δήλωση, ο κ. Τσίπρας αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί τη σημασία για την χώρα μας της επιστροφής του συνόλου των 161 αρχαιοτήτων στον γενέθλιο τόπο, τον συμβολισμό και την προστιθέμενη αξία της».

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Iστορικός Περίπατος για την πρώτη μεγάλη μάχη των Δεκεμβριανών σε Μακρυγιάννη και Πλάκα

Το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί ο ιστορικός Μενέλαος Χαραλαμπίδης θα πραγματοποιήσει περίπατο…

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Ηράκλειο: Στη φυλακή ο 46χρονος που κατηγορείται για βιασμό της 13χρονης θετής του κόρης

Θα κληθούν να καταθέσουν τα ετεροθαλή αδέρφια που υποστηρίζει το κορίτσι ότι ήταν μπροστά στις…

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκάλυψε το «τρομερό λάθος» που έκανε με τα παιδιά του – «Έμαθαν ιταλικά»

Το διάσημο ζευγάρι δήλωσε μεταξύ άλλων, πως μετανιώνουν πικρά που έμαθαν στα παιδιά τους να…