Το Τέξας βγάζει την Εθνοφρουρά στα σύνορα με το Μεξικό

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της πολιτείας καταγγέλλει το «χάος» που προκαλεί, κατ’ αυτόν, η άρση του Title 42

AP - ΅Εθνοφρουρα

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διέταξε χθες Δευτέρα την ανάπτυξη εκατοντάδων μελών της Εθνοφρουράς στα σύνορα με το Μεξικό, για την αντιμετώπιση της αναμενόμενης μαζικής αύξησης των μεταναστευτικών ροών, καταγγέλλοντας το «χάος» που προκαλεί, κατ’ αυτόν, ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το αμερικανικό ομοσπονδιακό κράτος θα προχωρήσει στα τέλη της εβδομάδας στην άρση του «Title 42», μέτρου υγειονομικής φύσης που είχε τεθεί σε εφαρμογή όταν εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού και επέτρεπε την άμεση επαναπροώθηση μεταναστών που πέρναγαν τα χερσαία σύνορα των ΗΠΑ — μη εξαιρουμένων των αιτούντων άσυλο.

«Με το τέλος του Title 42 την Πέμπτη, ο πρόεδρος Μπάιντεν στρώνει το κόκκινο χαλί» για μετανάστες «από τον κόσμο όλο», κατήγγειλε ο κ. Άμποτ στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κυβερνήτης, όπως άλλωστε οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, δεν σταματά να επιτίθεται στον πρόεδρο Μπάιντεν για την πολιτική του όσον αφορά το μεταναστευτικό ζήτημα. Η αντιπολίτευση διατείνεται πως έκανε σουρωτήρι τα σύνορα με το Μεξικό.

Ο κ. Άμποτ ανακοίνωσε πως κινητοποιεί στρατιωτικά ελικόπτερα, αεροσκάφη, UAVs, και «στρατιώτες ειδικά εκπαιδευμένους από την τακτική συνοριακή δύναμη του Τέξας», που θα αναπτυχθούν «στα θερμά σημεία των συνόρων για να βοηθήσουν να σταματούν και να απωθούνται μεγάλες ομάδες μεταναστών που θα αποπειρώνται να μπουν στο Τέξας παράνομα».

Αφού αρθεί το «Title 42» η αμερικανική κυβέρνηση λογαριάζει να αποτρέψει τη διέλευση των συνόρων από μετανάστες με φάσμα μέτρων, όμως πόλεις στα σύνορα αναμένουν μολαταύτα ήδη από την Παρασκευή την έλευση χιλιάδων μεταναστών που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Οι πόλεις Ελ Πάσο, Μπράουνσβιλ και Λαρέντο κήρυξαν τοπικά κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να αυξήσουν τους πόρους που μπορούν να διαθέσουν για την αντιμετώπιση των μεταναστών που είναι ήδη παρόντες, κυρίως ανθρώπων από τη Λατινική Αμερική. Στο Ελ Πάσο, εκατοντάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους, πολλοί πάνω σε κομμάτια χαρτονιού.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, εν αναμονή του τέλους του «Title 42», ανέπτυξε 1.500 επιπλέον στρατιωτικούς για να υποστηρίξουν τους 2.500 που βρίσκονταν στη μεθόριο με αποστολή να βοηθήσουν την αστυνομία των συνόρων.

Αποκάλυψη Κόκκαλη: Έγγραφο ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει επιδοτήσεις σε 29.000 χωρίς παραγωγή

ΟΠΕΚΕΠΕ

Αποκάλυψη Κόκκαλη: Έγγραφο ΟΠΕΚΕΠΕ δείχνει επιδοτήσεις σε 29.000 χωρίς παραγωγή

Ο βουλευτής υποστηρίζει ότι, παρά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στα τέλη Νοεμβρίου περί εξυγίανσης του συστήματος,…

Κομοτηνή: Γυναίκα που έκανε ληστεία επιτέθηκε με υδροχλωρικό οξύ σε υπάλληλο καταστήματος

komotini

Κομοτηνή: Γυναίκα που έκανε ληστεία επιτέθηκε με υδροχλωρικό οξύ σε υπάλληλο καταστήματος

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης και…

Οι Προτάσεις μας

Τροχαίο στην Περιφερειακή Αιγάλεω: Εκτροπή απορριμματοφόρου – Ελαφρά τραυματίας ο οδηγός

CropImage 3

Τροχαίο στην Περιφερειακή Αιγάλεω: Εκτροπή απορριμματοφόρου – Ελαφρά τραυματίας ο οδηγός

Ο οδηγός του οχήματος εγκλωβίστηκε μέσα στο απορριμματοφόρο και απεγκλωβίστηκε από δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Έγκλημα Τραμπ: Ακυρώνει την απόφαση του Ομπάμα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

AP26005064676955

Έγκλημα Τραμπ: Ακυρώνει την απόφαση του Ομπάμα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Εξεγείρονται επιστήμονες και υπερασπιστές του περιβάλλοντος, που θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη

Σχετικά με ΚΟΣΜΟΣ

Το ανατριχιαστικό email του Επστάιν σε μεγιστάνα του Ντουμπάι: «Λάτρεψα το βίντεο με τα βασανιστήρια»

epstain

Το ανατριχιαστικό email του Επστάιν σε μεγιστάνα του Ντουμπάι: «Λάτρεψα το βίντεο με τα βασανιστήρια»

Το συγκεκριμένο μήνυμα είχε αρχικά λογοκριθεί και δεν φαινόταν το όνομα του παραλήπτη του μηνύματος,…

Βραζιλία: Πιλότος βίαζε για χρόνια ανήλικα παιδιά – Συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο πιλοτήριο

pexels travel blog 26954066 7058348

Βραζιλία: Πιλότος βίαζε για χρόνια ανήλικα παιδιά – Συνελήφθη ενώ ετοιμαζόταν να μπει στο πιλοτήριο

Ο 60χρονος χρησιμοποιούσε ψεύτικες ταυτότητες για να πηγαίνει σε ξενοδοχεία με παιδιά

Ζιζέλ Πελικό: Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του συζύγου της περιγράφει πώς έμαθε για τους βιασμούς – «Δεν μπορώ να το αντέξω»

peliko

Ζιζέλ Πελικό: Ένα χρόνο μετά την καταδίκη του συζύγου της περιγράφει πώς έμαθε για τους βιασμούς – «Δεν μπορώ να το αντέξω»

Η Ζιζέλ Πελικό περιγράφει την φορά που έμαθε για τους βιασμούς που υπέστη από τον…