Το τερμάτισε ο Άδωνις: «Οι “Μυστικές Υπηρεσίες” λέγονται έτσι γιατί έχουν μυστικά, αν θέλετε να τις κάνουμε “Φανερές Υπηρεσίες”» (Video)

«Ποια είναι η διαφορά ενός δημοκρατικού καθεστώτος από ένα μη δημοκρατικό; Στο δημοκρατικό καθεστώς αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής και με έλεγχο» (;)…υπογράμμισε (!)

EK GEORGIADIS

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης καλεσμένος στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για την καταγγελία του Νίκου Άνδρουλάκη. «Ασφαλώς και μπορεί η ΕΥΠ να παρακολουθεί κάποιον» ξεκαθάρισε. Ο υπουργός Ανάπτυξης σίγουρα ξεπέρασε τον εαυτό του σε πολλά σημεία κατά τη διάρκεια της εκπομπής.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί το σχόλιο του για το ποιο είναι το ακριβές κριτήριο που διαχωρίζει ένα μη δημοκρατικό καθεστώς από ένα δημοκρατικό. Και ποιο ήταν το κριτήριο που έθεσε; «Η διαφάνεια και ο έλεγχος»…Κι εμείς δεν μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε αν το σχόλιο αυτό είχε μια δόση αυτοσαρκασμού, τουλάχιστον.

Αναλυτικά, διαβάστε ή ακούστε όλα τα «παρατράγουδα» που ειπώθηκαν στον αέρα της εκπομπής σχετικά με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων,  από τον κ. Γεωργιάδη.

Αρχικά, φέρνοντας ως παράδειγμα μία ιστορία ο παρελθόν και ειδικότερα τον Τούρκο βουλευτή Σαδίκ που θεωρούταν πράκτορας των Τούρκων, ο υπουργός μιλώντας στο Mega διερωτήθηκε: «Εάν η τότε υπηρεσία πληροφοριών έλεγε ότι αυτός πρέπει να παρακολουθηθεί, δεν θα τον παρακολουθούσαν;»

«Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μπορεί για λόγους να παρακολουθεί έναν Έλληνα πολίτη» επεσήμανε. «Ποια είναι η διαφορά ενός δημοκρατικού καθεστώτος από ένα μη δημοκρατικό; Στο δημοκρατικό καθεστώς αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι διαφανής και με έλεγχο» υπογράμμισε.

«Έχουμε μία Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία βάσει κάποιων πληροφοριών που θα είχε, ζήτησε από τον Εισαγγελέα να επιτραπεί η νόμιμη επισύνδεση στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη» εξήγησε ο υπουργός.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επίσης υποστήριξε ότι με τα μέχρι τώρα δεδομένα φαίνεται νόμιμη η παρακολούθηση. Για το εάν η κυβέρνηση είναι πολιτικά εκτεθειμένη με το γεγονός των επισυνδέσων στο κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη, η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη είναι ότι η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου εκτεθειμένη.

«Ασφαλώς και η ΕΥΠ μπορεί να παρακολουθεί κάποιον μέσα από νόμιμες διαδικασίες» δήλωσε ο υπουργός.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη (24/8) και συζητήθηκε η τοποθέτηση του Θεμιστοκλή Δεμίρη ως νέου διοικητή της ΕΥΠ ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε: «Η χτεσινή εμπειρία ήταν λίγο τραγική. Όταν κάποιοι βουλευτές συμμετέχουν σε μία επιτροπή για την οποία έχουν πάρει όρκο απορρήτου πριν μπουν και την ώρα που συνεδριάζει η επιτροπή έχουν ανοίξει τα κινητά τους τηλέφωνα και ζωντανή μετάδοση σε κάποιες ιστοσελίδες».

«Μπαίνει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και λέει ότι παρακολουθούσα στον κύριο Ανδρουλάκη, είναι αυτές οι πληροφορίες, αυτοί οι πληροφοριοδότες… και βγαίνει αυτό και γίνεται φέιγ βολάν στην Ελλάδα σε όλα τα πρωτοσέλιδα και σε όλες της ιστοσελίδες. Εάν αυτό συμβεί θα ξαναβρεί πληροφοριοδότη η Ελλάδα;» υπογράμμισε.

«Μπορεί να έχει Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αν οι πληροφοριοδότες της γίνουν φέιγ βολάν στα σάιτ;» διερωτήθηκε.

«Οι Μυστικές Υπηρεσίες λέγονται μυστικές γιατί έχουν μυστικά, αν θέλετε να τις κάνουμε “Φανερές Υπηρεσίες”» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Για τις παραιτήσεις που σημειώθηκαν ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι συνέβησαν γιατί ο πρωθυπουργός δεν ήταν ενήμερος και σε ερώτηση αν θα έπρεπε να είναι ενήμερος απάντησε ότι θα έπρεπε και για αυτό ακολούθησαν και οι παραιτήσεις.

«Δεν τον παρακολουθεί η κυβέρνηση» τόνισε αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Εδώ έχουμε μία Υπηρεσία Πληροφοριών η οποία προφανώς βάση κάποιων πληροφοριών που είχε ζήτησε από έναν εισαγγελέα να επιτραπεί η επισύνδεση του κινητού του Νίκου Ανδρουλάκη» σημείωσε και τόνισε «δεν γνωρίζω και δεν είναι η δουλειά μου να το γνωρίζω».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελέγχεται και απολογείται από τον ελληνικό λαό για το εάν μέσα στις αρμοδιότητες του είχε φτιάξει μία Υπηρεσία Πληροφοριών που λειτουργούσε προστάτευε τα συμφέροντα του κράτους. Υπό αυτή την έννοια έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Η δουλειά του δεν είναι να τσακώνεται για πολιτικά» επεσήμανε.

Όπως ξεκαθάριζε ο πρωθυπουργός δεν το γνώριζε. «Για ένα τόσο πρόσωπο σοβαρό όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έπρεπε να το γνωρίζει» υπογράμμισε. «Εάν ο κύριος Ανδρουλάκης θεωρεί πως παρανόμως παρακολουθήθηκε ας κάνει μία μήνυση και το δικαστήριο θα κρίνει εάν είναι παράνομο» πρόσθεσε.

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Ektakti Epikairotita 0 1

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Ektakti Epikairotita 0 1

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

5956209

Καιρός: Εκεί θα χτυπήσει η κακοκαιρία – Χάρτης με το συνολικό ύψος βροχής (Εικόνες)

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε τις περιοχές που ενδέχεται να εμφανίσουν τα πιο μεγάλα ύψη βροχής.