Το τερμάτισαν… στο Ψευδοκράτος με τις γεωτρήσεις!

Μετά την Τουρκία, τώρα και το ψευδοκράτος απειλεί με γεωτρήσεις στον Κόλπο της κατεχόμενης Μόρφου

5969d0951dc524ad118b4569

Ο λεγόμενος «υπουργός ενέργειας» του ψευδοκράτους Σουνατ Ατούν, δήλωσε στην εφημερίδα «Μιλλιέτ» πως η Τουρκία θα ξεκινήσει έρευνες για ανεύρεση φυσικού αερίου και το επόμενο βήμα είναι να πάει και πλατφόρμα για να γίνει γεώτρηση.

Φυσικά η δήλωση του μόνο γέλιο προκαλεί καθώς η Τουρκία δεχν έχει δεν έχει πλατφόρμα και καμιά ξένη εταιρία εδν προσφέρεται να εμπλακεί σε ενέργειες που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Μάλιστα για να κάνουν γεωτρήσεις στον Κόλπο της Μόρφου χρειάζονται γεωτρύπανο, που δεν έχουν, και φυσικά πρέπει να υπάρχει φυσικό αέριο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Σουνάτ Ατούν, είπε ακόμα ότι θα γίνει αγωγός από τα κατεχόμενα στην Τουρκία με τον οποίο θα μεταφερθεί και το φυσικό αέριο του Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Ισχυρίστηκε ότι οι Ελληνοκύπριοι δεν έχουν λόγο για αυτή τη συνεργασία και πως ως Τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να αναλάβουν διεθνή ρόλο.

«Οι Ελληνοκύπριοι ξεκινώντας ξανά γεώτρηση στην Μεσόγειο αγνόησαν τα δικαιώματα της ‘ΤΔΒΚ’. Δεν θα επιτρέψουμε να μας αγνοήσουν», ανέφερε.