Το τέλος του Μητσοτάκη να φέρει και το τέλος των πολιτικών του

Σήμερα, που με αφορμή τις υποκλοπές, υπάρχει αυτή η ηχηρή διαφοροποίηση στελεχών μέσα στη ΝΔ, με σημαντικότερη αυτή του Κώστα Καραμανλή, πρέπει να μην ξεχνάμε και να μην υποβαθμίζουμε την πραγματικότητα.

5496667

Όλοι αυτοί που διαφοροποιούνται σήμερα, στήριξαν και δεν πήραν ποτέ αποστάσεις από τις καταστροφικές πολιτικές του συστήματος διακυβέρνησης Μητσοτάκη. Στήριξαν όλες τις κομβικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Στήριξαν τις πολιτικές στην αγορά της ενέργειας που έφερε τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ ακρίβειας στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, στήριξαν την αποτυχημένη πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της υγείας που έφερε τα παγκόσμια ρεκόρ νεκρών από τον κορονοϊό, στήριξαν τα ρεκόρ των απ’ευθείας αναθέσεων, στήριξαν τα δολοφονικά pushbacks, στήριξαν την υπέρμετρη αστυνομική βία και την πανεπιστημιακή αστυνομία, συναίνεσαν στην προσπάθεια ελέγχου της ενημέρωσης, στήριξαν την σταδιακή μετατροπή της Ελλάδας σε ένα αυταρχικό κράτος.

Το ότι διαφοροποιούνται σήμερα που ο κόμπος έφτασε στο χτένι με τις υποκλοπές, είναι καλοδεχούμενο. Όμως αυτό δεν τους ξεπλένει και δεν τους απολυμαίνει για όλη την στήριξη που παρείχαν μέχρι τώρα σ’αυτήν την κυβέρνηση και τις καταστροφικές πολιτικές της.

Σήμερα το διεφθαρμένο σύστημα διακυβέρνησης Μητσοτάκη καταρρέει, ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει χάσει την ηθική νομιμοποίηση να είναι πρωθυπουργός. Πράγμα που θα φέρει αργά ή γρήγορα την αποπομπή του είτε μέσω εκλογών αν προλάβει, είτε με κάποιες εσωτερικές κινήσεις και διαδικασίες αλλαγής αρχηγού μέσα στη ΝΔ. Αυτό που πρέπει να έχουμε στον νου μας, αυτό που πρέπει να αναδείξουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ, είναι ότι μια οποιαδήποτε εσωτερική αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ, μπορεί να είναι θετική, διότι δύσκολα μπορούμε να φανταστούμε ότι μπορεί να εκλεγεί χειρότερος πρόεδρος στη ΝΔ από τον Μητσοτάκη, όμως μια τέτοια εσωτερική αλλαγή στη ΝΔ, δεν πρόκειται να φέρει ουσιαστικές αλλαγές στις πολιτικές της.

Ήπιες προσαρμογές, ή λειάνσεις των πολιτικών μπορεί να φέρει. Δεν θα φέρει όμως τις ριζικές φιλολαϊκές αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία. Η πολιτική της ΝΔ στην υγεία ή στην παιδεία, δεν θα αλλάξουν είτε παραμείνει ο Μητσοτάκης, είτε έρθει η Όλγα Κεφαλογιάννη, είτε οποιοσδήποτε τρίτος. Διότι όλοι αυτοί εξυπηρετούν τα ίδια ιδιωτικά συμφέροντα στον χώρο της υγείας και της παιδείας κι όχι τα συμφέροντα της λαϊκής κοινωνικής πλειοψηφίας.

Η αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ εν κινήσει προς τις εκλογές, έχει τον κίνδυνο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση στον κόσμο ότι αφού έφυγε ο Μητσοτάκης τα πράγματα βαίνουν καλώς. Μπορεί να είναι η ασφαλέστερη κίνηση της ΝΔ στην προσπάθεια της να νικήσει στις επόμενες εκλογές. Βέβαια το σύστημα Μητσοτάκη είναι τόσο διεφθαρμένο, τόσο σάπιο και τόσο μολυσμένο που δεν πρόκειται να δεχτεί εύκολα να αποχωρήσει. Όλοι αυτοί οι προσκολλημένοι στο άρμα του Μητσοτακισμού ξέρουν πολύ καλά ότι το πολιτικό τους τέλος επέρχεται με το τέλος του Μητσοτάκη. Και θα δώσουν μάχες χαρακωμάτων για να διασωθούν. Αν δούμε πως αντιμετωπίζεται σήμερα ο Κώστας Καραμανλής από τις γραφίδες του Μητσοτακισμού, που μουγγό τον ανεβάζουν, βουβό τον κατεβάζουν και στον Βούδα καταλήγουν καταλαβαίνουμε τι θα συμβεί.

Είναι μεγάλη η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει στην κοινωνία να πει και να εξηγήσει τις συγκεκριμένες διαφορετικές φιλολαϊκές πολιτικές που θα εφαρμοστούν. Μα πάνω απ’όλα να εμπνεύσει την κοινωνία και να την κάνει να ξαναελπίσει. Να πιστέψει ο κόσμος ότι η σημερινή απελπισία που βιώνουμε είναι αναστρέψιμη. Αλλιώς κινδυνεύουμε ο Μητσοτάκης να φύγει και να έρθει η όποια Όλγα κι οι πολιτικές που γονατίζουν τις λαϊκές τάξεις να παραμείνουν οι ίδιες. Οι ψευτιές και ο κυνισμός του Μητσοτάκη να αντικατασταθούν από την κομψότητα και την ομορφιά όμως από ουσία μηδέν εις το πηλίκο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Σκόνη

«Μας ψεκάζουν με κουρκουμά» – Οι επικές αντιδράσεις στα social media μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης

Για την πρωτοφανή σκόνη που είδαμε στη χώρα μας πήραν θέση οι χρήστες του Twitter

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»