Το τελευταίο «ταξίδι» της Ελισάβετ-Ξεκινάει η πομπή με το φέρετρο της για το Λονδίνο

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ μεταφέρεται από το Αμπερντίν στο Εδιμβούργο, με χιλιάδες πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί στους δρόμους για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στη μακροβιότερη βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου και του κόσμου

AP - Ελισαβετ

Η νεκρική πομπή, συνοδεία της πριγκίπισσας Άννας, κόρης της Ελισάβετ, ξεκίνησε από το Μπαλμόραλ με προορισμό το ανάκτορο του Χόλιρουντ Χάουζ, στο Εδιμβούργο.

Το ταξίδι αυτό αναμένεται να διαρκέσει περίπου έξι ώρες καθώς θα διανυθεί μια απόσταση περίπου 300 χιλιομέτρων. Στη συνέχεια, το δρύινο φέρετρο της θα τοποθετηθεί στην αίθουσα του θρόνου του παλατιού μέχρι αύριο το απόγευμα.

Την Τρίτη (13/09) το φέρετρο με τη σορό της βασίλισσας αναμένεται να φτάσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, όπου και θα παραμείνει για λίγες ώρες πριν από τη μεγάλη τελετή που έχει προγραμματιστεί στο Λονδίνο για την ίδια ημέρα.

Στις 14 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το τετραήμερο λαϊκό προσκύνημα στο Ουέστμινστερ Χολ, το παλαιότερο τμήμα του κτιρίου του Κοινοβουλίου, έπειτα από πομπή στους δρόμους του Λονδίνου. Τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το φέρετρο θα είναι τοποθετημένο σε μια υπερυψωμένη εξέδρα, σκεπασμένο με τη βασιλική σημαία, ενώ πάνω σε αυτήν θα είναι τοποθετημένα το αυτοκρατορικό στέμμα και το σκήπτρο.

Για την ημέρα της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ κηρύχθηκε τραπεζική αργία, κάτι που σηματοδοτεί το τελευταίο στάδιο της περιόδου πένθους στη χώρα.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ, την ιστορική εκκλησία όπου πραγματοποιούνται οι τελετές στέψης στη Βρετανία και όπου η Ελισάβετ τέλεσε τον γάμο της με τον πρίγκιπα Φίλιππο το 1947.

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

11 11

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο αυτή τη φορά από την κάμερα ασφαλείας του ίδιου του αστυνομικού τμήματος…