Tο «Τελευταίο αετόπουλο» στο Τριανόν – H δίψα για ζωή και αγώνα

Το ντοκιμαντέρ που συνυπογράφουν οι Στέλιος Κούλογλου και Φωτεινή Λαμπρίδη ήταν από εκείνα που ξεχώρισαν στο πρόσφατο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

αετοπουλο2

Σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου στις 20:00 θα προβληθεί στο Τριανόν το «Τελευταίο αετόπουλο», ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο μιλά για τη δίψα για ζωή κάποιων ανθρώπων που αξιοποιούν κάθε λεπτό για να παραδώσουν έναν καλύτερο κόσμο στις επόμενες γενιές.

Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του 94χρονου δημοσιογράφου, βραβευμένου συγγραφέα – λογοτέχνη και εκδότη Βαγγέλης Σακκάτος, ο οποίος την περίοδο που ζούσε ως πολιτικός πρόσφυγας στη Γερμανία, εργάστηκε ακόμη και ως μηχανουργός εργάτης.

Αεικίνητος και πιστός στις ιδέες του, ο Βαγγέλης Σακκάτος δηλώνει έτοιμος για νέες μάχες απέναντι στην ακροδεξιά και σε όσους επιθυμούν να «πειράξουν» την ιστορική μνήμη. Συνεχίζει να είναι πολυγραφότατος και να παρεμβαίνει με άρθρα και βιβλία. Διατηρεί το χιούμορ του, καθώς διηγείται τη δίωξη του από την Ιερά Σύνοδο, την φυλάκιση του και την ανυπακοή του στις οδηγίες της ασφάλειας, που τον προειδοποίησε να μην ασχοληθεί με τον εργατικό συνδικαλισμό στη Γερμανία. Ο ίδιος ακόμη και σήμερα επιμένει να συστήνεται ως «συνδικαλιστής του εργατικού κινήματος». Θέλει να ζήσει, όχι γιατί φοβάται τον θάνατο, αλλά για να ολοκληρώσει το έργο του και εμφυσήσει κι άλλο την πίστη στον άνθρωπο, που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ανθρωπότητας.

Την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον  Βαγγέλη Σακκάτο και τους σκηνοθέτες.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…