Newsroom

Newsroom

Το Spiegel απευθύνεται στους Βρετανούς: Please don’t go! (φωτο)

«Please don’t go» γράφει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel τους Βρετανούς, καλώντας τους να επιλέξουν να παραμείνουν στην Ευρώπη, μέσα από μία ειδική έκδοση που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι αφιερωμένη στη Γηραιά Αλβιόνα.

575be15c1dc524405b8b4687

Με εξώφυλλο τη σημαία της Βρετανίας (τα Union Jack), το περιοδικό αποδύεται σε μία προσπάθεια να εξηγήσει «γιατί η Γερμανία έχει ανάγκη τους Βρετανούς», μέσα από 23 σελίδες με δίγλωσσο κείμενο, σε αγγλικά-γερμανικά.

«Η επιλογή που τίθεται είναι ανάμεσα σε μία στιγμή υπερηφάνειας κα σε ένα νέο μέλλον που θα οικοδομήσουμε από κοινού», γράφουν στο κύριο άρθρο τους οι αρχισυντάκτες του Der Spiegel Κλάους Μπρινκμπόιμερ και Φλόριαν Χαρμς.

«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη, θα παραμείνει μέλος της ΕΕ, διότι θα αναγνωρίσει πως εκείνο που διακυβεύεται είναι το μέλλον της Δύσης», υπογραμμίζουν οι ίδιοι, επισημαίνοντας τη σημασία της «ιστορικής στιγμής» του βρετανικού δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου για την παραμονή στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Εάν η Βρετανία είναι εύστροφη, θα αντιληφθεί πως από μόνη της δεν συγκροτεί μία δύναμη, πως θα χάσει πολλά από ένα ‘ναι’ στο Brexit στις 23 Ιουνίου και θα κερδίσει πολύ λίγα πέραν της φευγαλέας στιγμής (εθνικής) υπερηφάνειας», εκτιμούν οι δύο αρχισυντάκτες.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό, τμήματα της οποίας είχαν προδημοσιευθεί χθες, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποιεί τη Βρετανία πως το «εντός είναι εντός και το εκτός είναι εκτός», συνεπώς η χώρα δεν πρόκειται να επωφεληθεί από κανένα από τα προνόμια της ευρωπαϊκής κοινής αγοράς σε περίπτωση εξόδου της.

«Η αποχώρηση της Βρετανίας θα είναι μία βαριά απώλεια για την Ευρώπη», προσθέτει ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ, ο οποίος είχε μεταβεί και στο Λονδίνο για να στηρίξει την παραμονή της χώρας στην ΕΕ.


ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…