Newsroom

Newsroom

Το σκίτσο που εξόργισε τον Ερντογάν – Τον δείχνει να "βιάζει" το μπλε πουλί του Twitter

Έξαλλος έγινε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με το σκίτσο του γνωστού σκιτσογράφου, Ρούμπεν Οπενχάιμερ που τον εμφανίζει να φορά εσώρουχο με τη σημαία του ISIS και να κάνει σεξ με το μπλε πουλί - έμβλημα του Twitter.

5a3a2d841dc5248a5d8b45f6

Ο σκιτσογράφος ανήρτησε το συγκεκριμένο σκίτσο στο λογαριασμό του στο Twitter με μία καθόλου κολακευτική λεζάντα, η οποία λέει: «ο Ερντογάν δεν κάνει σεξ με κατσίκες».


Τουρκικό δικαστήριο έστειλε δικαστική εντολή τόσο στο Twitter όσο και στον Οπενχάιμερ να απομακρύνουν το σκίτσο, αλλά ο Ολλανδός καρτουνίστας αντέδρασε αναρτώντας το εκ νέου με το σχόλιο:

«Ώστε αυτό είναι το σκίτσο που θέλει να εξαφανίσει ο Ερντογάν από το Twitter. Θα είναι πολύ ανόητο αν απευθύνω τώρα έκκληση για μαζική αναπαραγωγή του;»

Παράλληλα ανέβασε και φωτογραφίες της δικαστικής εντολής σημειώνοντας:! «Τα Χριστούγεννα ήρθαν φέτος νωρίς! Με τη μορφή μιας δικαστικής εντολής εκ μέρους του Μεγάλου Κατσικο-φάγου φίλου μου Ερντογάν…»

 

Ο Οπενχάιμερ ήρθε σε επαφή με την Ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων από όπου τον ενημέρωσαν πως δεν χρειάζεται να κάνει κάτι εκτός κι αν του σταλεί απευθείας μια δικαστική εντολή.

«Για να είμαι όμως σίγουρος», σχολίασε, «ρώτησα αν η Ολλανδία συνεργάζεται με την Τουρκία για την έκδοση ατόμων. Υπάρχει όντως μια τέτοια συνεργασία, αλλά δεν μετρά για θέματα ήσσονος σημασίας όπως τα σκίτσα. Στο μεταξύ περιμένω και δεν πρόκειται να κλείσω για διακοπές το καλοκαίρι στην Τουρκία για λόγους ασφαλείας».

Φάμελλος από Θεσσαλονίκη: «Nα ρίξουμε φως στο σκοτάδι και στη δυστοπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

59a006b01dc5244c318b4901

Φάμελλος από Θεσσαλονίκη: «Nα ρίξουμε φως στο σκοτάδι και στη δυστοπία της κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Τη στήριξη του ελληνικού Πολιτισμού ζήτησε από την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική…

Ανδρουλάκης από Έβρο: Έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά τρένο δεν υπάρχει

androulakis

Ανδρουλάκης από Έβρο: Έδωσαν εκατομμύρια ευρώ για τις άγονες σιδηροδρομικές γραμμές, αλλά τρένο δεν υπάρχει

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε σήμερα το πρωί τις Φέρες, στον νομό…