Το σενάριο που εξετάζεται για το μέτρο της απόσυρσης

«Μετέωρη» βρίσκεται ακόμα η ρύθμιση για το μέτρο της κρατικής απόσυρσης το οποίο έχει λήξει από το Δεκέμβριο του 2015. Η κυβέρνηση στοχεύει στην παράτασή της αλλά για μικρότερου κυβισμού αυτοκίνητα.

NewsRoom 16/03/2016 | 14:56

Όπως είχε δηλώσει στις 4 Μαρτίου από το βήμα της Βουλής ο Τρύφων Αλεξιάδης, η κυβέρνηση μέχρι τέλος του μήνα, σκοπεύει να φέρει σχετική διατάξει που να ρυθμίζει το μέτρο της απόσυρσης.

«Πολύ σύντομα θα φέρουμε διάταξη που θα λύνει το πρόβλημα. Δεν μπορώ να πω χρονικό διάστημα και για ποια τιμή. Θα λυθεί το πρόβλημα πολύ σύντομα», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κρατική απόσυρση πρόκειται για ένα «φορολογικό κίνητρο με μειωμένο τέλος ταξινόμησης, έχει οικολογικό και οικονομικό περιεχόμενο τόσο για τους πολίτες όσο και για το υπουργείο».

Το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να συμφωνεί με τη διατήρηση του μέτρου, αναδρομικά από την αρχή του χρόνου και μέχρι τα τέλη Μαΐου ή τα τέλη Ιουνίου, ώστε να αρχίσει να κινείται και πάλι η αγορά αυτοκινήτου.

Ένα σενάριο που διακινείται κάνει λόγο για συνέχιση της απόσυρσης και τους επόμενους μήνες, αλλά για αυτοκίνητα έως 1.800 κυβικά εκατοστά κι όχι 2.000 κ.ε. που ισχύει μέχρι σήμερα.

Οι αντιπρόσωποι περιμένουν τη ρύθμιση, έχοντας λάβει υποσχέσεις από την κυβέρνηση ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα προβλέπει μειώσεις στα τέλη ταξινόμησης και απενοχοποίηση των υψηλών κυβικών ενός αυτοκινήτου.

Φωτογραφία:  (EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)